Matematik

jeg har noget integralregning som jeg stener omkring løsning med og der er uden hjælpemidler.

04. december 2006 af andersbm (Slettet)
I et koordinatsystem er en parabel givet ved ligningen y = x2 – 4x + p, hvor p er alle reele tal. Bestem de værdier af p, for hvilke parablen skærer linien y = 2x + 1 i to forskellige punkter.

nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2006 af ibibib (Slettet)

Sæt ligningerne lig med hinanden. Du får en andengradsligning og disse har to løsninger når diskiminanten er større end nul.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2006 af ibibib (Slettet)

Fortsættelse.
Denne opgave har da intet med integralregning at gøre.

Svar #3
04. december 2006 af andersbm (Slettet)

det har jeg gjort men de løsninger kan jeg da ikke regne i hovedet...

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2006 af Asger_ss (Slettet)

så brug lommeregneren, computeren eller en anden solver.

Svar #5
04. december 2006 af andersbm (Slettet)

det er svært at bruge solve når det skal kunne gøres uden hjælpemidler.....

Svar #6
04. december 2006 af andersbm (Slettet)

I et koordinatsystem er en parabel givet ved ligningen y = x^2 – 4x + p, hvor p er alle reele tal. Bestem de værdier af p, for hvilke parablen skærer linien y = 2x + 1 i to forskellige punkter.

Jeg opsummerer:
Det er uden hjælpemidler.....nogen der kan give mig et eksempel eller bare hjælpe hårdere med atløse den..

Anders Mortensen

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2006 af allan_sim

#6.
Svaret i #1 er korrekt. Det skal du kunne klare uden hjælpemidler.

Ved at sætte dem lig hinanden fås

x²-4x+p = 2x+1
x²-6x+p-1 = 0

Udregn diskriminanten for denne og løs uligheden D>0.

Skriv et svar til: jeg har noget integralregning som jeg stener omkring løsning med og der er uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.