Tysk
sehr dringend! rettelse
05. december 2006 af
M-ria (Slettet)
Så fik jeg bakset en tysk oversættelse sammen af følgende danske tekst:
Kommentarer til filmen ’M’:
På den måde er de, der før blev opfattet som onde, pludselig på ’de godes’ side, og bliver opfattet som helte, fordi de til sidst fanger morderen, før politiet. Men kan man virkelig kalde forbryderne for gode mennesker, når man ser på hvorfor de fangede morderen?!
Godhed er efter min mening et andet ord for uselviskhed og retfærdighed – dette er ikke hvad forbryderne udviser, da de jagter morderen, for selv at kunne fortsætte deres egen kriminalitet (og egne mord!). Og ikke nok med det - for da de finder morderen, ønsker de kun at slå ham ihjel. Ingen af dem er gode nok til at se, at han er psykisk syg, og behøver behandling.
Nogle ville måske – modsat mig – nære sympati for forbryderne, da de har det hårdt og kun får det endnu hårdere ved at miste deres indtægtskilder pga. barnemorderen, og alligevel hjælper resten af byen med at slippe af med en morder… Men sandheden er den, at heltene forbliver forbrydere – forbliver onde mennesker.
tysk:
Kommentare zu den Film ’M’:
In so der Weise sind sie, den die früher wie Böse verstehen wird, plötzlich auf der Seite ‚die Guten’, und wird als Helden verstehen, weil sie zum Schluß den Mörder fangen vorher die Polizei. Aber kann man wirklich die Verbrecher gute Menschen nennen, wenn man auf warum sie den Mörder gefangen hatte anschaut?!
Güte ist, meiner Meinung nach, ein anderes Wort für Selbstlosigkeit und Gerechtigkeit – diese sind nicht was die Verbrecher ausweisen, wenn sie den Mörder jagen, damit ihrer eigenen Verbrechen (und eigenen Morde!) weiter können machen. Und nicht genug damit – weil wenn sie den Mörder finden, möchten sie nur ihn tot zu schlagen. Keine von sie sind gute genug ein zu sehen, dass er psychotisch ist, und Behandlung braucht.
Jemand wollen vielleicht – entgegengesetzt mich – Sympathie für die Verbrecher hegen, weil sie es schwer haben und bloß noch merh schwer bekommen wenn sie ihre Einnahmequellen verlieren wegen des Kindermörder, und trotzdem die Stadt helfen, einen Mörder zu fangen.
Aber die Warheit ist, dass die Helden bleiben Verbrecher – bleiben böse Menschen.
Håber virkelig der er nogen der vil kigge på den så hurtigt som muligt...
Mvh M-ria
Kommentarer til filmen ’M’:
På den måde er de, der før blev opfattet som onde, pludselig på ’de godes’ side, og bliver opfattet som helte, fordi de til sidst fanger morderen, før politiet. Men kan man virkelig kalde forbryderne for gode mennesker, når man ser på hvorfor de fangede morderen?!
Godhed er efter min mening et andet ord for uselviskhed og retfærdighed – dette er ikke hvad forbryderne udviser, da de jagter morderen, for selv at kunne fortsætte deres egen kriminalitet (og egne mord!). Og ikke nok med det - for da de finder morderen, ønsker de kun at slå ham ihjel. Ingen af dem er gode nok til at se, at han er psykisk syg, og behøver behandling.
Nogle ville måske – modsat mig – nære sympati for forbryderne, da de har det hårdt og kun får det endnu hårdere ved at miste deres indtægtskilder pga. barnemorderen, og alligevel hjælper resten af byen med at slippe af med en morder… Men sandheden er den, at heltene forbliver forbrydere – forbliver onde mennesker.
tysk:
Kommentare zu den Film ’M’:
In so der Weise sind sie, den die früher wie Böse verstehen wird, plötzlich auf der Seite ‚die Guten’, und wird als Helden verstehen, weil sie zum Schluß den Mörder fangen vorher die Polizei. Aber kann man wirklich die Verbrecher gute Menschen nennen, wenn man auf warum sie den Mörder gefangen hatte anschaut?!
Güte ist, meiner Meinung nach, ein anderes Wort für Selbstlosigkeit und Gerechtigkeit – diese sind nicht was die Verbrecher ausweisen, wenn sie den Mörder jagen, damit ihrer eigenen Verbrechen (und eigenen Morde!) weiter können machen. Und nicht genug damit – weil wenn sie den Mörder finden, möchten sie nur ihn tot zu schlagen. Keine von sie sind gute genug ein zu sehen, dass er psychotisch ist, und Behandlung braucht.
Jemand wollen vielleicht – entgegengesetzt mich – Sympathie für die Verbrecher hegen, weil sie es schwer haben und bloß noch merh schwer bekommen wenn sie ihre Einnahmequellen verlieren wegen des Kindermörder, und trotzdem die Stadt helfen, einen Mörder zu fangen.
Aber die Warheit ist, dass die Helden bleiben Verbrecher – bleiben böse Menschen.
Håber virkelig der er nogen der vil kigge på den så hurtigt som muligt...
Mvh M-ria
Svar #1
05. december 2006 af Fingersen (Slettet)
So sind diejenigen, die früher als böse aufgefasst wurden, plötzlich auf der Seite "der Guten" und werden als Helden betrachtet, weil sie vor der Polizei zum Schluß den Mörder fangen.
Kann man aber die Verbrecher wirklich für gute Menschen halten, wenn man betrachtet, warum sie den Mörder fingen?
Tilbage med mere senere
MVH
Fingersen
Kann man aber die Verbrecher wirklich für gute Menschen halten, wenn man betrachtet, warum sie den Mörder fingen?
Tilbage med mere senere
MVH
Fingersen
Svar #2
05. december 2006 af Fingersen (Slettet)
So sind --> So stehen...
weil sie... --> el: weil sie zum......den Mörder vor der Polizei
wenn man.... --> el. wenn man den Grund..., weshalb....
weil sie... --> el: weil sie zum......den Mörder vor der Polizei
wenn man.... --> el. wenn man den Grund..., weshalb....
Svar #3
05. december 2006 af Fingersen (Slettet)
Güte ist, meiner Meinung nach, ein anderes Wort für Selbstlosigkeit und Gerechtigkeit – dies/e sind/(ist) nicht (das,) was die Verbrecher /ausweisen/(beweisen), wenn sie den Mörder jag(t)en, /damit/(so sie) ihre/r/ /eigenen Verbrechen (und eigenen Morde!)/(verbrecherische Laufbahn) weiter(führen) können /machen/.
Und nicht genug damit – /weil wenn/(Als) sie den Mörder finden, /möchten/(wollen) sie /nur/ ihn /tot zu schlagen/(nur umbringen).
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Und nicht genug damit – /weil wenn/(Als) sie den Mörder finden, /möchten/(wollen) sie /nur/ ihn /tot zu schlagen/(nur umbringen).
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: sehr dringend! rettelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
