Matematik
Forskriften for et 3. gradspolynomium?
05. december 2006 af
Zulo (Slettet)
Hvordan finder man forskriften for et 3.grads polynomium, når jeg kender to rødder: 1 og 3, og ved at grafen i 2 antager værdien -5?
(jeg har tre punkter: (1,0) (3,0) (2,-5))
hjælp??
(jeg har tre punkter: (1,0) (3,0) (2,-5))
hjælp??
Svar #1
05. december 2006 af ibibib (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=285094
Svar #2
05. december 2006 af Madsst (Slettet)
Dvs at du ved at f(x)=(x-1)(x-3)(x-a)
og at f(2)=-5. Dvs f(2)=1*-1*(2-a)=-5 <=>
2-a=5 <=> a=3. SÅ
f(x)=(x-1)(x-3)(x+3)
og at f(2)=-5. Dvs f(2)=1*-1*(2-a)=-5 <=>
2-a=5 <=> a=3. SÅ
f(x)=(x-1)(x-3)(x+3)
Skriv et svar til: Forskriften for et 3. gradspolynomium?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
