Tysk
Rettelse af oversættelse
06. december 2006 af
IsmarMuhic (Slettet)
HEj skulle oversætte en tekst fra dansk til tysk og da jeg ikke er særligt god til det beder jeg om hjælp til at rette den. Den skal afleveres i morgen så det haster.
Den danske :
Forbundsborgerne har megen fritid, men efter arbejde har de også brug for rekreation. I dag skal alle nemlig arbejde hurtigt og dygtigt. Nogle mænd tænder straks for fjernsynet når de kommer fra arbejdet. Så kan de se fodbold eller en krimi, mens konen laver mad. Heldigvis findes der også mænd der hjælper deres koner. Måske er børnene også i køkkenet. Her kan de fortælle forældrene om deres glæder og bekymringer.
De unge går ofte i en ungdomsklub eller dyrker sport. I dag er det populært at dyrke vandsport eller atletik, men nationalsporten forbliver fodbold og det tyske hold har haft megen succes fx i Mexico. I forbundsrepublikken findes der fodbold fan klubber som desværre ikke altid er fredelige.
Alle er glade når der bliver fejret en folkefest. I Köln er karnevalet meget populært. Der varer næsten en uge. Optoget gennem gaderne er berømt. På festvognene sidder store figurer og alle bære kostumer, synger karneval sange og danser på gaderne.
Og den tyske:
Die Bundesbürger haben viel Freizeit, aber nach der Arbeit brauchen sie auch Erholdung. Heute müssen alle nämlich schnell und tüchtig Arbeiten. Einige Männer anmacht sofort den Fernseher wenn sie von arbeit kommen. So kann sie Fußball oder ein Krimi sehen, während die Frauen das essen machen. Glücklich sind da auch Männer da sein Frauen helfen. Vielleicht sind die Kinder auch in die Kuchen. Her kannst sie erzählen zum die Eltern von Freude und Sorgen.
Die jungen geht oft im ein Jungenklub oder treiben Sport. Heute ist es sehr modern Wassersport oder Leichtatathletik zu treiben, aber der Nationalsport bleibt Fußball und der deutsch Team habe viel Suchsees z.B. in Mexiko. In der Bundesrepublik finde man auch Fußball Fanklubs welcher nicht immer freilich sind.
Alle sind Froh wenn man feiern ein volksfest. In Köln ist der Karneval sehr populär. Es dauern eine Wochen. Der Umzug gegen den Straßen ist berühmt . Auf den Festwagen sitzen große Figuren und alle tragt Kostüme , singen Karneval leiden und tanzen auf den Straße.
Den danske :
Forbundsborgerne har megen fritid, men efter arbejde har de også brug for rekreation. I dag skal alle nemlig arbejde hurtigt og dygtigt. Nogle mænd tænder straks for fjernsynet når de kommer fra arbejdet. Så kan de se fodbold eller en krimi, mens konen laver mad. Heldigvis findes der også mænd der hjælper deres koner. Måske er børnene også i køkkenet. Her kan de fortælle forældrene om deres glæder og bekymringer.
De unge går ofte i en ungdomsklub eller dyrker sport. I dag er det populært at dyrke vandsport eller atletik, men nationalsporten forbliver fodbold og det tyske hold har haft megen succes fx i Mexico. I forbundsrepublikken findes der fodbold fan klubber som desværre ikke altid er fredelige.
Alle er glade når der bliver fejret en folkefest. I Köln er karnevalet meget populært. Der varer næsten en uge. Optoget gennem gaderne er berømt. På festvognene sidder store figurer og alle bære kostumer, synger karneval sange og danser på gaderne.
Og den tyske:
Die Bundesbürger haben viel Freizeit, aber nach der Arbeit brauchen sie auch Erholdung. Heute müssen alle nämlich schnell und tüchtig Arbeiten. Einige Männer anmacht sofort den Fernseher wenn sie von arbeit kommen. So kann sie Fußball oder ein Krimi sehen, während die Frauen das essen machen. Glücklich sind da auch Männer da sein Frauen helfen. Vielleicht sind die Kinder auch in die Kuchen. Her kannst sie erzählen zum die Eltern von Freude und Sorgen.
Die jungen geht oft im ein Jungenklub oder treiben Sport. Heute ist es sehr modern Wassersport oder Leichtatathletik zu treiben, aber der Nationalsport bleibt Fußball und der deutsch Team habe viel Suchsees z.B. in Mexiko. In der Bundesrepublik finde man auch Fußball Fanklubs welcher nicht immer freilich sind.
Alle sind Froh wenn man feiern ein volksfest. In Köln ist der Karneval sehr populär. Es dauern eine Wochen. Der Umzug gegen den Straßen ist berühmt . Auf den Festwagen sitzen große Figuren und alle tragt Kostüme , singen Karneval leiden und tanzen auf den Straße.
Svar #1
07. december 2006 af Fingersen (Slettet)
Die Bundesbürger haben viel Freizeit, aber nach der Arbeit brauchen sie auch Erholdung.
Heute müssen alle nämlich schnell und tüchtig /A/(a)rbeiten.
Einige Männer /anmacht/(schalten) sofort den Fernseher (ein,) wenn sie von /a/(der A)rbeit kommen.
So k/a/(ö)nn(en) sie Fußball oder ein(en) Krimi /sehen/(gucken), während die Frauen das /e/(E)ssen machen.
Glücklich(erweise) /sind da/(gibt es) auch Männer(, die) /da/ sein(en) Frauen helfen.
Vielleicht sind die Kinder auch in d/i/e(r) K/u/(ü)che/n/.
H(i)er /kannst/(können) sie /erzählen zum die/(den) Eltern von (ihren) Freude(n) und Sorgen (erzählen).
Die /j/(J)ungen geh/t/(en) oft i/m/(n) ein(em) Jungenklub oder treiben Sport.
Heute ist es sehr modern(,) Wassersport oder Leichtatathletik zu treiben, /aber/(denn) der Nationalsport bleibt Fußball und d(i)e/r/ deutsch(e) /Team habe viel Suchsees/(Mannschaft hat) z.B. in Mexiko (viel Erfolg gehabt).
In der Bundesrepublik /finde man/(gibt es aber) auch Fußball Fanklubs(, die) /welcher/(leider) /nicht/ immer fr/e/i(ed)lich sind.
In Köln ist der Karneval sehr populär.
E/s/(r) dauer/n/(t fast) eine Woche/n/(.)
Der Umzug /gegen den/(durch die) Straßen ist berühmt.
Auf den Festwagen sitzen große Figuren und alle trag/t/(en) Kostüme , singen Karneval(slieder)/leiden/ und tanzen auf den Straße(n)
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Heute müssen alle nämlich schnell und tüchtig /A/(a)rbeiten.
Einige Männer /anmacht/(schalten) sofort den Fernseher (ein,) wenn sie von /a/(der A)rbeit kommen.
So k/a/(ö)nn(en) sie Fußball oder ein(en) Krimi /sehen/(gucken), während die Frauen das /e/(E)ssen machen.
Glücklich(erweise) /sind da/(gibt es) auch Männer(, die) /da/ sein(en) Frauen helfen.
Vielleicht sind die Kinder auch in d/i/e(r) K/u/(ü)che/n/.
H(i)er /kannst/(können) sie /erzählen zum die/(den) Eltern von (ihren) Freude(n) und Sorgen (erzählen).
Die /j/(J)ungen geh/t/(en) oft i/m/(n) ein(em) Jungenklub oder treiben Sport.
Heute ist es sehr modern(,) Wassersport oder Leichtatathletik zu treiben, /aber/(denn) der Nationalsport bleibt Fußball und d(i)e/r/ deutsch(e) /Team habe viel Suchsees/(Mannschaft hat) z.B. in Mexiko (viel Erfolg gehabt).
In der Bundesrepublik /finde man/(gibt es aber) auch Fußball Fanklubs(, die) /welcher/(leider) /nicht/ immer fr/e/i(ed)lich sind.
In Köln ist der Karneval sehr populär.
E/s/(r) dauer/n/(t fast) eine Woche/n/(.)
Der Umzug /gegen den/(durch die) Straßen ist berühmt.
Auf den Festwagen sitzen große Figuren und alle trag/t/(en) Kostüme , singen Karneval(slieder)/leiden/ und tanzen auf den Straße(n)
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: Rettelse af oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
