Matematik

Lyd og støj

07. december 2006 af Lil' cat (Slettet)
For hver gang lydes øges med 3dB fordobles lydpåvirkningen (I)- og dermed fordobles belastningen af din hørelse. En stigning på 6dB svarer til en firdobling og en stigning på 9dB til en ottedobling o.s.v.

Jeg skal bevise denne påstand matematisk. Jeg er kommet frem til disse to udtryk, som jeg skal koble sammen på en eller anden måde, så det bevises.

L+n*3

2^n*I

I er lydpåvirkningen og L er lydstyrken.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af iB (Slettet)

Hint: dB er en logaritmisk skala.

-Jeg kan ikke helt se hvorfor du har fat i to udtryk?

Svar #2
07. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Det er min lærer der har været med til at udlede det..

Svar #3
07. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Altså hvis du mener at jeg skal regne i logaritme er jeg ikke i tvivl om det, for det er hvad hele projektet er om.. Jeg ved bare ikk hvordan..

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2006 af iB (Slettet)

For lidt teori om lyd se evt på http://hjemmesider.eucsyd.dk/vt/Downloads/Lyd/Microsoft%20Word%20-%20Lyd.pdf
På side 9 er en formel giver lydstyrken som en funktion af intensiteten. Denne formel kan vi skrive som:

L = 10 log (I/I_ref)

Vi regner bare relativt, så kan sætte I_ref til hvad vi vil, og I_ref = 1 virker jo som en god ide.

I denne formel kan du vælge at isolere I, og dermed få:

I = 10^(L/10)

Prøv at lave et sildeben med forskellige værdier af L og I, og se om det ikke passer meget godt...

Svar #5
08. december 2006 af Lil' cat (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at passe med L. Men jeg kan ikke bruge den, metode da vi ikke har lært det..

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2011 af brenderlove (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Lyd og støj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.