Matematik
Højden på en trekant
09. december 2006 af
Christian90 (Slettet)
Jeg har et problem med følgende opgave :
I trekant ABC er vinkel C = 90 grader og siderne er 6,8 og 10. Bestem højden hc på siden c.
Nogen der kan hjælpe ? : ) .
I trekant ABC er vinkel C = 90 grader og siderne er 6,8 og 10. Bestem højden hc på siden c.
Nogen der kan hjælpe ? : ) .
Svar #1
09. december 2006 af ibibib (Slettet)
Du kan enten benytte ensvinklede trekanter eller du kan benytte cos, sin og tan i en retvinklet trekant
Svar #3
09. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
Areal = ½ * h * g
-------------------
Areal = ½ * 8 * 6
Areal = ½ * hc * 10
------------------
Ligningerne sættes lig hinanden:
½ * 8 * 6 = ½ * hc * 10
24 = 5 * hc
24/5 = hc
hc = 4,8
-------------------
Areal = ½ * 8 * 6
Areal = ½ * hc * 10
------------------
Ligningerne sættes lig hinanden:
½ * 8 * 6 = ½ * hc * 10
24 = 5 * hc
24/5 = hc
hc = 4,8
Skriv et svar til: Højden på en trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
