Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

skitser rettelse

10. december 2006 af Susan-sun (Slettet)
http://peecee.dk/?id=16156

mit bud :

1100 Varesalg

Kredit : 5000

14261 Købsmoms

Debet : 1250

12310 Kasse

Debet: 6250

korrekt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Prøv at læse dine tal igen. Du ved jo at Debet = Kredit i det dobbelte bogholderis princip.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Formoder det er bilag 13 du har svaret på

Svar #3
10. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

det ved jeg ikke vil du fortælle lidt om det. Jeg er sådan ikke så god til det her. Det er noget med at det skal bogføres 2 gange..

Er det så Varesalg 1100 Debet: 5000 ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Hvis du ved, at kassen skal debiteres med kr 6250, kan du vel regne ud, at du i alt skal kreditere kr 6250 (=5000+1250), for at det går lige op (Debet = kredit)

Svar #5
10. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

arh jeg tror at jeg er med dvs jeg skal ikke rør ved 5000 og 1250 men blot tage 6250 skal jeg så debiter jeg i kassen og krediterer i Varesalg 1100
er det ikke det du mener??

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Forstår ikke helt #5.

Men du ved, at når du lægger penge i kassen, skal konto 12310 debiteres. Det VED du, så den er god nok.

Så skal du finde ud af at kreditere samme beløb som du har debiteret, altså 6250. Da du har solgt nogle vare er det jo lige så klart, at du skal bruge konto 1100 varesalg. Den kreditere du med varenes salgsværdi (5000). Dertil kommer der jo selvfølgelig noget moms. Men hvilken momskonto skal du vælge?
Navnene "Købsmoms" og "Salgsmoms" (hhv konti 14261 og 14262) siger sig selv hvornår man bruger hvad.

Ud fra hvad jeg har fortalt dig nu, bør du kunne finde ud af to ting:
1) hvilken momskonto skal bruges (købsmoms eller salgsmoms)?

2) Skal den angivne konto krediteres eller debiteres?

Svar #7
10. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

12310 kasse = 6250 debiteres

1100 varesalg = 5000 krediteres

14262 Salgsmoms = 1250 krediteres

sådan ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

præcis (Y)

Svar #9
11. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

hvad med Bilag 46

12310 kasse = 1125
122109 sorø = 900
14261 købsmoms = 225

korrekt??

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

nej den er slet ikke korrekt.

Hvilken kontotype starter med 1221?

Hvad menes der med betaling: pr. 14 dage?

Har du købt eller solgt varer?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#9 og husk at skrive D eller K ved beløbne (debet eller kredit)

Svar #12
11. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

12210 vaedebitorer = 900 debet
12330 Giro = 1125 kredit
14262 salgsmoms = 225 debet.

korrekt??

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

du nærmer dig, men stadig ikke korrekt. Svar venligst på mine spørgsmål i #10, så jeg kan se hvad du ikke forstår ved opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

I forlængelse af #13:

Det du laver i #12 betyder, at du har solgt noget til en varedebitor, mens du samtidig HÆVER penge på din giro konto :D

Svar #15
11. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

12210 vaedebitorer = 900 kredit
12330 Giro = 1125 debet
14262 salgsmoms = 225 debet.

er det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#15 stadig lige så forkert som #12 - Har du ikke læst #10+13?

Svar #17
11. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

jeg forstår det ikke helt.. så..

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Svar på spørgsmålene i #10, så tager vi den der fra (3. gang jeg skriver det nu)

Svar #19
11. december 2006 af Susan-sun (Slettet)

ja jeg skal prøve

hehe du skriver Hvilken kontotype starter med 1221?

hmm 1221 jeg kan altså ikke finde andre end varerdebetor er du sikker på at det ikke er 122109 som er Skovbørnehavens Sorø's konto ???
Hvad menes der med betaling: pr. 14 dage?
hver 14 dage
Har du købt eller solgt varer?
solgt vil jeg tro

til 10#

Brugbart svar (0)

Svar #20
11. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#19

1) Konti med 1221 = debitorer! Det var blot dette du skulle svare på.

2) Hver 14 dage? Hvad sker der hver 14. dag - hvad har det med betaling at gøre?

3) Hvorfor tror du, du har solgt varer? Hvor i teksten kan du se det?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.