Kemi
nitratindhold i drikkevand
11. december 2006 af
M-ria (Slettet)
a) Udregning af den højst tilladelige værdi for [NO3-] i drikkevand:
Den højst tilladelige formelle værdi er 50 mg/l.
[A] = n(A) / Vopl
m(NO3-)= 50 mg = 0,050 g
M(NO3-)= 14,0067 + (15,9994 * 3) = 62,005 g/mol
n = M / m
n(NO3-)= 62,005 g/mol / 0,050 g = 1240,1 mol
[NO3-]= 1240,1 mol / 1,00 l = 1240,1 mol/l
Kan det virkelig være korrekt?
Den højst tilladelige formelle værdi er 50 mg/l.
[A] = n(A) / Vopl
m(NO3-)= 50 mg = 0,050 g
M(NO3-)= 14,0067 + (15,9994 * 3) = 62,005 g/mol
n = M / m
n(NO3-)= 62,005 g/mol / 0,050 g = 1240,1 mol
[NO3-]= 1240,1 mol / 1,00 l = 1240,1 mol/l
Kan det virkelig være korrekt?
Svar #1
11. december 2006 af mathon
n(NO3-) 14+3*16 = 62_g/Mol = 62_mg/mMol
50_mg = 50_mg/(62_mg/mMol) = 0.806452_mMol som befinder sig i 1 Liter
[NO3-]= 0.806452_mMol/(1000_mL)= 8*10^(-4)_mMol/mL = 8*10^(-4)_Mol/L,
hvorfor opløsningen med hensyn til NO3- er 0.0008_M
50_mg = 50_mg/(62_mg/mMol) = 0.806452_mMol som befinder sig i 1 Liter
[NO3-]= 0.806452_mMol/(1000_mL)= 8*10^(-4)_mMol/mL = 8*10^(-4)_Mol/L,
hvorfor opløsningen med hensyn til NO3- er 0.0008_M
Svar #2
11. december 2006 af M-ria (Slettet)
Mange tak - jeg syntes heller ikke mit resultat gav mening ;)
Skriv et svar til: nitratindhold i drikkevand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
