Fysik

Svære Fysik opg, (Igen) (Kalle, Se Her)

07. marts 2004 af emul (Slettet)
Det er snart ikke en hemlighed at jeg ikke er særlig god til fysik, og da jeg får sådan en god hjælp herinde, spørger jeg lige igen. Så her er et par opgaver fra Orbit 2, og hvis der er nogle som kan hjælpe mig med at forklarer hvordan jeg skal bærer mig ad, og hvikle formler jeg skal bruge. Så ville jeg blive maget taknemlig.

1)
Bremseskriverne på en bil er af rustfrit stål. De vejer til sammen 6,1kg.
ståls specifikke varmekapasitet er 0,51 kj/kg*grader.
Bilen, som har massen 950 kg, bremses ned fra 120km/h til 50km/h.

a)
Beregn den tamperaturstigning, bremseskiverne herved opnår, hvis vi antager,at hele ændringen i mekanisk energi under opbremsningen omdannes til indre energi i skiverne.

OG DEN NÆSTE

2)
Lotte hænger et lod, med massen 800g, op i fysiksamlingens store fjeder.
Herved forlænges fjederen 13cm, til loddet hænger stille i ligevægtsstillingen.

a)
Bestem fjederkonstanten

Loddet trækkes nu ydeligere 13cm ned og slippes, Herefter udfører det svingninger omkring ligevægtsstillingen.

b)Beregn loddets fart, når det passerer ligevægtsstillingen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

vi vil godt hjælpe men kom lige med nogle forslag først ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2004 af Louise H (Slettet)

Hej KemiKasper, vil du ikke please imens hjælp mig med kemi, kig under Kemi-A-niveau opg.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2004 af Louise H (Slettet)

Vil du godt hjælp mig?:-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2004 af Louise H (Slettet)

Det er bare så jeg ikke skal sidde og vente TAK.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2004 af Mads (Slettet)

mht 1)
Du kan jo regne bilens mekaniske energi ud i de to positioner ved hjælp af formlen Emek=½m*v^2
Så får du et udtryk for den energi der bliver til varme.
Og da du ved at al denne energi går til skinnerne skulle du så kunne finde temperaturstigningen vh.a.
dT=Etilført/c-værdien for materialet.

Håber det hjælper
Mads

Svar #6
07. marts 2004 af emul (Slettet)

---> #1
Det er jo det der er problemet, jeg ved ikke hvodan jeg skal komme igang, så det er en hjælp at få lidt forklaring og hjælp til de formler man skal bruge

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2004 af riquelme (Slettet)

2a) når der er ligevægt er fjederkraften (F=kx) lige så stor som tyngdekraften (F=mg).. du har altså mg=kx => k=mg/x
2b) i positionen 13 cm fra ligevægtspositionen er alt loddets energi potentiel, mens alt energien er kinetisk idet den passerer ligevægtspositionen.. du skal altså finde den samlede potentielle energi i yderstillingen og sætte den lig den kinetiske energi ½mv² for loddet i ligevægtspositionen.

Svar #8
07. marts 2004 af emul (Slettet)

---> #5
skal jeg udregne bilens mekaniske energi, i begge positioner, eller hvad. Hvis man skal, skal man så trække dem fra hinanden eller hvad.
og et spørgsmål til: er E-mek, det samme som E-tilført, for jeg kunne ikke finde ud af hvordan de to formler hang sammen.

Svar #9
07. marts 2004 af emul (Slettet)

----> #7

Hvad betyder mg

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2004 af girly (Slettet)

masse*tyngdeacceleration

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2004 af Mads (Slettet)

>#8
Hvis du regner den kinetiske energi ud i de to situationer, så ved du at al den energi der går tabt fra den første situation bliver til indre energi(varme) i den anden.
Så det er forskellen mellem de to der er interessant. Du trækker altså den den nye fra den gamle.
Håber det hjalp en smule.

Mads

Svar #12
08. marts 2004 af emul (Slettet)

ok, er det i orden jeg lige vender tilbage, hvis der kommer et spørgsmål

Svar #13
08. marts 2004 af emul (Slettet)

----> Kalle

Har du set disse opgaver

Skriv et svar til: Svære Fysik opg, (Igen) (Kalle, Se Her)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.