Matematik
gange ind i parentes
11. december 2006 af
tulletrolden (Slettet)
f(x) = a*(x-r1)*(x-r2)*(x-r3) =>
hvordan ganger jeg udtrykket under sammen?
(x+1/2)(x-1)(x+2)
hvordan ganger jeg udtrykket under sammen?
(x+1/2)(x-1)(x+2)
Svar #1
11. december 2006 af mathon
(x+1/2)(x-1)(x+2)
a*b*c = (a*b)*c = a*(b*c),
hertil kommer, at faktorernes orden i - a*b*c - er ligegyldig, så du kan gange "som du vil", blot du overholder, to ad gangen.
f. eks.:
(x+1/2)*[(x-1)(x+2)]= (x+1/2)[x^2+2x-x-2]=(x+1/2)(x^2+x-2)=
x^3+x^2-2x+(1/2)x^2+(1/2)x-1 =
x^3+(3/2)x^2-(3/2)x-1
a*b*c = (a*b)*c = a*(b*c),
hertil kommer, at faktorernes orden i - a*b*c - er ligegyldig, så du kan gange "som du vil", blot du overholder, to ad gangen.
f. eks.:
(x+1/2)*[(x-1)(x+2)]= (x+1/2)[x^2+2x-x-2]=(x+1/2)(x^2+x-2)=
x^3+x^2-2x+(1/2)x^2+(1/2)x-1 =
x^3+(3/2)x^2-(3/2)x-1
Skriv et svar til: gange ind i parentes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
