Fysik

stigning af temperatur?

11. december 2006 af IHM (Slettet)
En dyppekoger med effekten 60 W opvarmer 400 g vand. Starttemperaturen er 15 grader.

Hvor meget stiger vandets temperatur på 2 min?



- er der nogen, der kan hjælpe med denne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

1. Omregn først til joule (E = P*delta[t]) E = 240J

2. Brug derefter formlen (Q = m*c*(T2-T1))

3. Find T2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

E = 7200*, der var lige en tastefejl som slap igennem da jeg regnede det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2006 af Zuco (Slettet)

P= 60 W
t= 120 sek
Starttemperatur: 15 grader
Varmekapacitet for 0,4 kg vand. = ca. 2 kj/grad
Energiforbrug 2 min: 60*120= 7200 J = 7,2 kJ
Ergo: 7,2kJ*2kJ/grad = 14,4 grader

Tstart+2min= 15grader+14,4grader= 29,4grader




Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2006 af Teazy (Slettet)

60 w * 120 s = 7200 J

E = m * c * delta(t)

<-->

delta(t) = (E/(m*c))

delta(t) = (7200 J/(0,4 kg * 4186 j/kg*c) = 4,3 grader

det får jeg den til.

Skriv et svar til: stigning af temperatur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.