Matematik
funktion og tangent
12. december 2006 af
Citron (Slettet)
Ja, undskyld overskriften vidste ikke lige, hvad den skulle hedde.
Jeg kunne godt bruge noget hjælp til, hvad jeg skal gøre punkt til punkt, for at løse dette.
En funktion f er bestemt ved f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
vis, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen 4x-y+2=0
på forhånd tak :)
Jeg kunne godt bruge noget hjælp til, hvad jeg skal gøre punkt til punkt, for at løse dette.
En funktion f er bestemt ved f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
vis, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen 4x-y+2=0
på forhånd tak :)
Svar #1
12. december 2006 af ibibib (Slettet)
Du finder tangentens hælgnin ved at bestemme f'(0).
Du finder linjens hældning ved at isolere y i ligningen.
Begge er 4.
Du finder linjens hældning ved at isolere y i ligningen.
Begge er 4.
Skriv et svar til: funktion og tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
