Kemi
reaktionshastighed
13. december 2006 af
p-forever (Slettet)
Hejsa. jeg har en opgave som jeg ikke ved hvordan skal løses. jeg håber der er nogen der vil se på den.
Selve opgaven:
Eksperimentet blev påbegyndt ved, at man fyldte en mængde cyclopropan i en beholder, som blev lukket og opvarmet til 400 grader. Herefter startede man et ur, og til forskellige tider blev både v og koncentrationen af cyclopropan,[C3H6]0, lig med 0,0820 M.
Beregn reaktionshastigheden for omdannelsen ved 400 gr. 48 timer efter at uret blev startet.
Jeg har en graf som er af 1. ordensreaktion. På x-aksen er der betegnet C3H6/M, og y-aksen er v/10^-7M/s.
Tak på forhånd
Selve opgaven:
Eksperimentet blev påbegyndt ved, at man fyldte en mængde cyclopropan i en beholder, som blev lukket og opvarmet til 400 grader. Herefter startede man et ur, og til forskellige tider blev både v og koncentrationen af cyclopropan,[C3H6]0, lig med 0,0820 M.
Beregn reaktionshastigheden for omdannelsen ved 400 gr. 48 timer efter at uret blev startet.
Jeg har en graf som er af 1. ordensreaktion. På x-aksen er der betegnet C3H6/M, og y-aksen er v/10^-7M/s.
Tak på forhånd
Svar #2
14. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Er dette en fortsættelse af tidligere tråd?
Hvis vi antager, at v er reaktionshastigheden (og ikke volumen) gælder der for en 1. ordens reaktion følgende:
v=k[A], hvorfor du beregner k som
k=v/[A]
Derfor skal du enten beregne k for de punkter du aflæser og tage gennemsnittet eller afbilde punkterne og finde hælningen på kurven (hælning = k)
Hvis vi antager, at v er reaktionshastigheden (og ikke volumen) gælder der for en 1. ordens reaktion følgende:
v=k[A], hvorfor du beregner k som
k=v/[A]
Derfor skal du enten beregne k for de punkter du aflæser og tage gennemsnittet eller afbilde punkterne og finde hælningen på kurven (hælning = k)
Skriv et svar til: reaktionshastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
