Matematik
Ligning
14. december 2006 af
bentoz (Slettet)
Linien med ligningen y = 3/2x + 6 danner sammen med koordinatakserne en retvinklet trekant. Bestem sider og vinkler i denne trekant
hjæææælp :)
hjæææælp :)
Svar #1
14. december 2006 af mathon
y = (3/2)x + 6
2y = 3x + 12
-3x + 2y = 12
(-3/12)x + (2/12)y = 1
x/(-4) + y/6 = 1.....på akseskæringsform
skæring med x-aksen kræver y=0, hvoraf x = -4 altså i (-4,0)
skæring med y-aksen kræver x=0, hvoraf y = 6 altså i (0,6)
du har altså en retvinklet trekant med kateterne 4 og 6
tan(v)=6/4
v=arctan(1.5)=.............
hypotenusen = sqr(4^2+6^2)..........
2y = 3x + 12
-3x + 2y = 12
(-3/12)x + (2/12)y = 1
x/(-4) + y/6 = 1.....på akseskæringsform
skæring med x-aksen kræver y=0, hvoraf x = -4 altså i (-4,0)
skæring med y-aksen kræver x=0, hvoraf y = 6 altså i (0,6)
du har altså en retvinklet trekant med kateterne 4 og 6
tan(v)=6/4
v=arctan(1.5)=.............
hypotenusen = sqr(4^2+6^2)..........
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
