Kemi

Michaeliskonstanten

16. december 2006 af seiz (Slettet)
Hej!
Jeg læste lige i et forum indlæg, at Michaelis konstanten Km, ikke er afhængig af temperaturen, idet den også kan udtrykkes ved et forhold mellem re hastighedskonstanter. Men hastighedskonstanter er jo afhæninge af temperaturen, hvorforer Km så ikke? Bevares forholdet eller hvad?
jeg har udført et forsøg hvor man skal bestemme Km, og jeg har fået en lidt for lav værdi,hvilke fejlkilder kan det skyldes, når temperaturen ikke spiller nogen rolle?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2006 af frodo (Slettet)

Det indlæg vil jeg gerne læse, for det eneste MM-konstanten afhænger af, er netop temperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Jeg er også af den opfattelse at MM konstanten er afhængig af temperaturen (evt også af pH).

Men det er ikke en "normal" dissociationskonstant (for enzym-substrat komplex) i klassisk kemisk forstand. Man skal være meget sikker på at kinetikken rent faktisk følger MM-kinetik, da den ellers ikke giver mening.

Endvidere adskiller den sig også ved at temperaturenafhængigheden er markant anderledes end for klassisk kemiske reaktioner, da enzymer har en temp-optimum hvor de virker bedst.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du betragter den enzymatiske reaktion som følger:

E + S <-> ES -> E + P

Hvor E erdet fri enzym, S er substrat og P er produktet, kan det let vises, at Michaelis konstanten Km er identisk med ligevægtskonstanten (K1)for den først delreaktion.

[ES]/([E]*[S] = K1 = Km

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Ahh rettelse.

Km er identisk med den reciprokke ligevægtskonstant. så:

[ES]/([E]*[S] = K1 = 1/Km


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Ja og sp kræver det forresten også, at reaktionen ES - > E + P er noget langsommere end E + S -> ES

hmmm - alt i alt en en dårlig omskrivning.

Beklager!

Skriv et svar til: Michaeliskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.