Matematik

Omkreds af en trekant?

17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)
Kan man finde det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2006 af Sicma (Slettet)

Ved at addere de tre sider. ;)

Svar #2
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

addere, dvs. plusse?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2006 af Sicma (Slettet)

Ja

Svar #4
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

Okay, takker.

Hmm... Er det ikke noget med at alle siderne på en trekant SKAL give 180 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2006 af jgthb (Slettet)

#4
nej, du har misforstået det lidt. sidernes sum kan jo ikke giv et antal grader. Hvad der derimod giver 180¤ er vinkelsummen.

Svar #6
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

altså, dvs.
< A = 60
< B = 40
< C = 80

Så vil summen give 180

Svar #7
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

< A = 60
< B = 40
< C = 80

= GRADER

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2006 af ibibib (Slettet)

Summen af vinkler i en trekant er (altid) 180°.

Svar #9
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

ok tak.

Men hvad er foreskellen på en halveringslinjie og et skæringspunkt. Er det ikke det samme´?

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#9.
En vinkelhalveringslinje er en linje, der deler en vinkel i to lige store dele.

Et skæringspunkt er koordinatsættet hvor to linjer skærer hinanden.

...de har ikke noget med hinanden at gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hmm.. "halveringslinje", det må være en linje, som deler en linje i store store dele. :)

Svar #12
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

#10

Hehe.. Tak tak ;-)

Svar #13
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

Hvad hedder det punkt hvor de 3 højder mødes?

ha, hb og hc = ??

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#13.
I modsætning til medianerne og vinkelhalveringslinjerne, skærer højderne ikke nødvendigvis hinanden.
Men deres skæringspunkt benævnes så opfindsomt som 'højdernes skæringspunkt'.

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

"skærer højderne ikke nødvendigvis hinanden."
-->
"skærer højderne ikke nødvendigvis hinanden i samme punkt."

Svar #16
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

hm.. dvs. at det hedder median ? eller "højdernes skæringspunkt"

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#16.
Sidstnævnte. Højdernes skæringspunkt hedder: 'Højdernes skæringspunkt'.

Svar #18
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

aha..

Men nu hvor jeg har kigget lidt rundt, har jeg fundet ud af at når man vil finde medianen skærer man på samme måde som højden, men kalder det i stedet for ma, mb og mc.

Har jeg ret?

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#18.
En median forbinder en vinkelspids med den modstående sides midtpunkt. Medianerne skærer hinanden i samme punkt O, trekantens tyngdepunkt.

Svar #20
17. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

#19
Nååååå okaay, nu forstår jeg det!
Men er det ligemeget hvor man tegner medianen, bare den skærer den modsatte sides midtpunkt.

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.