Matematik
Trigonometri!!!
17. december 2006 af
Lady-Ludvig (Slettet)
er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre her...
min opgave lyder:
Opgave 2
Angiv vinklerne v, u og w idet
v E [90grader;180grader]og cosv=-cos55 grader
u E [180grader;360grader]og cosu= cos35 grader
w E [90grader;180grader] og sinw= sin35 grader
Hint: tegn en enhedscirkel og marker hhv -cos (55°), cos(35°) og sin (35°) for derved at finde en anden vinkel med samme cosinus eller sinus
jeg har forsøgt mig med formlen: Cos(-v)=cosv
og jeg fik:
1)= 235 grader
2) = 325 grader
3) = 145 grader
har jeg grebet det helt forkert an?
min opgave lyder:
Opgave 2
Angiv vinklerne v, u og w idet
v E [90grader;180grader]og cosv=-cos55 grader
u E [180grader;360grader]og cosu= cos35 grader
w E [90grader;180grader] og sinw= sin35 grader
Hint: tegn en enhedscirkel og marker hhv -cos (55°), cos(35°) og sin (35°) for derved at finde en anden vinkel med samme cosinus eller sinus
jeg har forsøgt mig med formlen: Cos(-v)=cosv
og jeg fik:
1)= 235 grader
2) = 325 grader
3) = 145 grader
har jeg grebet det helt forkert an?
Svar #1
17. december 2006 af lassee (Slettet)
der er nogle af dem der kan give to resultater. det er derfor du skal tegne enhedscirklen. det rigtige resultat for hver opgave er det tal som ligger i mellem de gradtal der står i parranteserne. FX. hvis du får et resultat der hedder 0 og 90 hvor x E [45;180] så er 90 der er det rigtige, da E betyder tilhører og x skal tilhører et tal som står i definationsmængden..
håber du kan bruge det til noget...
håber du kan bruge det til noget...
Skriv et svar til: Trigonometri!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
