Kemi

HJÆLP kemi/naturfag! HASTER

08. marts 2004 af ronni123 (Slettet)
Godaften i nydelige mennesker håber virkelig i/en kan hjælpe mig med denne opgave da det er en opgave i en aflevering og den skal afleveres imorgen! Så håber der er 1 sjæl eller 2 som kan hjælpe mig!
En jernklump vejer 400 gram og den er 1400 grader celsius varm og den nedsænkes i 10 grader celsius varmt vand.

Hvor meget vand skal der være for at vandet lige netop går i kog?????
Jerns varmefylde er 450 Joule/kilo*kelvin

Håber virkelig i kan hjælpe mig

på forhånd mange mange tak

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2004 af sontas (Slettet)

det er nok for sent, men du skal bruge formlen :

Q = m*c*delta(t) og så bare opregne 400g til kg.

husk rigtige enheder! 450kJ/kg*K må det da være.

Brugbart svar (2)

Svar #2
09. marts 2004 af sontas (Slettet)

ejjj mener 450J/kg*K

Svar #3
10. marts 2004 af ronni123 (Slettet)

ja okay.. men det er ik for sent fik udsættelse til imorgen!
men altså hvad er hvad??
så det kommer til at hedde
Q=o,4kg*(450J/kg*K)*delta(t)
hva er delta(t)man får da ik oplyst om nogen tid og er det forkert og skal jeg rykke Q rundt eller hvad??????

PLEASE hjælp mig
på forhånd tak
det haster en anelse

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. marts 2004 af sontas (Slettet)

En jernklump vejer 400 gram og den er 1400 grader celsius varm og den nedsænkes i 10 grader celsius varmt vand.

Q = 0,4kg*450J/kg*K*10-1400 = -250200J afgiver jernklumpen til vandet derfor modtager vandet denne energi.

250200J = mvand*4186J/kg*K*90*C <=>
mvand = 250200J/4186J/kg*K*90*C <=> 0,66411kg.

Svar #5
10. marts 2004 af ronni123 (Slettet)

okay tak! jeg forstår det hele undtagen hvorfor du skal gange 90*C???

hvad er C??? hvor kommer de 90 fra??

på forhånd endnu en gang tak

Svar #6
10. marts 2004 af ronni123 (Slettet)

resultatet passer jo ik?
det bliver 5379,36 og det fatter jeg ikke en brik af! hvor kommer de 4186 fRA???

Brugbart svar (2)

Svar #7
10. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

4186 J/kg*K er vands specifikke varmekapacitet

Svar #8
10. marts 2004 af ronni123 (Slettet)

okay! hvor kommer de 90 og C så fra?

Brugbart svar (2)

Svar #9
10. marts 2004 af nette14 (Slettet)

Vands specifikke varmekaoacitet er 4180 J/kg*celsius i stedet for 4186 J/kg*K

Brugbart svar (2)

Svar #10
10. marts 2004 af sontas (Slettet)

det er da fuldkommen ligemeget hvad du bruger der...

Brugbart svar (2)

Svar #11
10. marts 2004 af sontas (Slettet)

desuden er den 4186J/kg*K

Brugbart svar (2)

Svar #12
10. marts 2004 af sontas (Slettet)

hov der var lige lidt med mine <=>... men du skal bare opstille den ligning for hvad vandet har modtaget af energi fra jernklumpen og så isolere den ubekendte, som i dette tilfælde er mvand.

Skriv et svar til: HJÆLP kemi/naturfag! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.