Matematik
Ligning
18. december 2006 af
Hindsborg (Slettet)
(1-9x)/(5+6x)+(5+2)/(8x-7)=1/3
Jeg får det endelige resultat til:
x1 = -0,1264
x2 = 2
..........
Kan nogen bekræfte, eller afkræfte dette? - Er lidt i tvivl nemlig. Skriver mellemregninger ind, hvis du/i er uenig.
Tak for hjælpen!
Jeg får det endelige resultat til:
x1 = -0,1264
x2 = 2
..........
Kan nogen bekræfte, eller afkræfte dette? - Er lidt i tvivl nemlig. Skriver mellemregninger ind, hvis du/i er uenig.
Tak for hjælpen!
Svar #2
18. december 2006 af mathon
(1-9x)/(5+6x)+(5+2)/(8x-7)=1/3, x € R\{-5/6,7/8}
gang på begge sider med 3(5+6x)(8x-7)
3(8x-7)(1-9x) + 3(5+6x)(5+2) = (5+6x)(8x-7)
3[8x-72x^2-7+63x] + 21(5+6x) = 40x-35+48x^2-42x
3(71x-72x^2-7) + 105+126x = 48x^2-2x-35
213x-216x^2-21 + 105+126x = 48x^2-2x-35
339x-216x^2+84 = 48x^2-2x-35
264x^2-341x-119=0 ...(119=7*17, men hverken 7 eller 17 er divisor i 264 eller -341, så der kan ikke - med fordel - divideres igennem med noget helt tal)
x1 = -0.285756 og x2 = 1.57742
gang på begge sider med 3(5+6x)(8x-7)
3(8x-7)(1-9x) + 3(5+6x)(5+2) = (5+6x)(8x-7)
3[8x-72x^2-7+63x] + 21(5+6x) = 40x-35+48x^2-42x
3(71x-72x^2-7) + 105+126x = 48x^2-2x-35
213x-216x^2-21 + 105+126x = 48x^2-2x-35
339x-216x^2+84 = 48x^2-2x-35
264x^2-341x-119=0 ...(119=7*17, men hverken 7 eller 17 er divisor i 264 eller -341, så der kan ikke - med fordel - divideres igennem med noget helt tal)
x1 = -0.285756 og x2 = 1.57742
Svar #3
18. december 2006 af Hindsborg (Slettet)
Er du helt sikker på det sidste? - Når jeg regner med den sidste 2.gradsligning, du kom frem til, får jeg resultatet til:
x1 = 1.7279
x2 = -0.4362
x1 = 1.7279
x2 = -0.4362
Svar #4
18. december 2006 af Hindsborg (Slettet)
Jeg prøver lige at skrive, den måde jeg har gjort det på:
(1-9x)/(5+6x)+(5x+2)/(8x-7)=1/3
Fællesnævner, på venstresiden
(8x-7)(1-9x)/(5+6x)(8x-7)(+(5+6x)(5x+2)/(8x-7)(5+6x)=1/3
finder summen, da det er på en fælles brøkstreg
(8x-72x^2-7+63x+25x+10+30x^2+12x)/(8x-7)(5+6x)=1/3
Laver en proportion:
(108x-42x^2+3)3=(5+6x)(8x-7)1
324x-126x^2+9= 40x-35+48x^2-42x
-174x^2+326x+44=0
og derefter udregne som en normal 2.gradsligning. - Hvor går det galt? (hvis du er i stand til at udpege det)
(1-9x)/(5+6x)+(5x+2)/(8x-7)=1/3
Fællesnævner, på venstresiden
(8x-7)(1-9x)/(5+6x)(8x-7)(+(5+6x)(5x+2)/(8x-7)(5+6x)=1/3
finder summen, da det er på en fælles brøkstreg
(8x-72x^2-7+63x+25x+10+30x^2+12x)/(8x-7)(5+6x)=1/3
Laver en proportion:
(108x-42x^2+3)3=(5+6x)(8x-7)1
324x-126x^2+9= 40x-35+48x^2-42x
-174x^2+326x+44=0
og derefter udregne som en normal 2.gradsligning. - Hvor går det galt? (hvis du er i stand til at udpege det)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
