Fysik
Frit fald - opgave - hjælp
19. december 2006 af
arule (Slettet)
Opgaven lyder:
En astronaut på Månen kaster en fjer lodret op, hvorefter den falder frit i månens tyngdefelt. Tyngdeaccelerationen på månen 1,63 m/s2. Til tiden t = 1,1 s er hastigheden 0,0 m/s og fjeren befinder sig altså i sin maksimale højde over månens overflade. Denne højde er 3,3 m. Opskriv bevægelsesligninger for fjeren.
Det er jo:
v(t)= a*t =v0
s(t)= 1/2*a*t^2+v0*t+s0
Jeg siger for v(t):
0 = -1,63*1,1+v0 <-> -v0 = -1,63*1,1=1,793 M/s
Jeg siger så for s(t)
0 = 1/2*1,63*1,1^2+1,793*1,1+s0 <-> (har brugt solve på min lommeregner så) s0 = -2,95845
Er det jeg har regnet ud for oven rigtigt?
Bestem endvidere det tidspunkt hvor fjeren rammer Månens overflade igen.
Dette spørsmål bliver jeg så i tvivl om hvordan jeg skal svare - også fordi jeg er i tvivl om det er rigtigt det jeg har regnet ud oven for.
Så kan jeg ikke få hjælp til det næste spørgsmål, samt til om jeg har regnet det første rigtigt ud? Regner med jeres hjælp hurtigt da den skal afleveres i morgen :-)
Opgaven lyder:
En astronaut på Månen kaster en fjer lodret op, hvorefter den falder frit i månens tyngdefelt. Tyngdeaccelerationen på månen 1,63 m/s2. Til tiden t = 1,1 s er hastigheden 0,0 m/s og fjeren befinder sig altså i sin maksimale højde over månens overflade. Denne højde er 3,3 m. Opskriv bevægelsesligninger for fjeren.
Det er jo:
v(t)= a*t =v0
s(t)= 1/2*a*t^2+v0*t+s0
Jeg siger for v(t):
0 = -1,63*1,1+v0 <-> -v0 = -1,63*1,1=1,793 M/s
Jeg siger så for s(t)
0 = 1/2*1,63*1,1^2+1,793*1,1+s0 <-> (har brugt solve på min lommeregner så) s0 = -2,95845
Er det jeg har regnet ud for oven rigtigt?
Bestem endvidere det tidspunkt hvor fjeren rammer Månens overflade igen.
Dette spørsmål bliver jeg så i tvivl om hvordan jeg skal svare - også fordi jeg er i tvivl om det er rigtigt det jeg har regnet ud oven for.
Så kan jeg ikke få hjælp til det næste spørgsmål, samt til om jeg har regnet det første rigtigt ud? Regner med jeres hjælp hurtigt da den skal afleveres i morgen :-)
Skriv et svar til: Frit fald - opgave - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
