Matematik
hjælp til ligninger inden for komplekse tal (Haster meget!)
20. december 2006 af
Zaga (Slettet)
kan ikke løse denne ligning :S
Z^3=32+126i
Z^3=32+126i
Svar #1
20. december 2006 af Sentinox (Slettet)
Du har altså en binom ligning.
For disse er løsningerne givet ved:
givet binom ligningen af formen: z^n = a = r[v]
Hvor r angiver "længden" af det komplekse tal, og v angiver hovedargumentet.
Samtlige løsninger er da:
z = r^(1/n)[v/n + p*2*Pi] = r^1/n*(cos(v/n + p*2*Pi/n) + i*sin(v/n + p*Pi*2/n)), p=0,1,2,3,...,n-1
//Sentinox
For disse er løsningerne givet ved:
givet binom ligningen af formen: z^n = a = r[v]
Hvor r angiver "længden" af det komplekse tal, og v angiver hovedargumentet.
Samtlige løsninger er da:
z = r^(1/n)[v/n + p*2*Pi] = r^1/n*(cos(v/n + p*2*Pi/n) + i*sin(v/n + p*Pi*2/n)), p=0,1,2,3,...,n-1
//Sentinox
Skriv et svar til: hjælp til ligninger inden for komplekse tal (Haster meget!)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
