Matematik

SSO komplekse tal

21. december 2006 af Zaga (Slettet)
kan ikke finde rundt i at løse disse opgaver, har virkelig brug for hælp..

Z^3+z-2=0

og

Z^3+(2-3i)z-3-i=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

hvilken løsningsformel har du gennemgået?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg har gennem nogen dage hjulpet en med at løse en tredjegradsligning med komplekse koefficienter. Fremgangsmåden er godt forklaret i følgende dokument: http://peecee.dk/?id=17530 .

Svar #3
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

den med Z^n men har svært ved det, det er min første gang, har brug for gode forklaringer til hvordan jeg løser den..

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Har du kigget på enhedsrødder?

Jeg vil meget gerne hjælpe, men det er bare lidt surt hvis du ikke kan bruge det til noget fordi du ikke har gennemgået den løsningsmodel...

Svar #5
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

Jeg har kigget på den n-te rod af z, men enhedsrødder har jeg ikke rigtig fået kigget på.. men da ingen af mine ligninger ser til at være Z^n=1, hmm har jeg stadig brug for at kigge på det??
hmm er det muligt at du kan forklare mig om det, på en nem og hurtig måde??

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår din situation...

Har du kun gennemgået løsningen til den binome ligning z^n=x+iy?

Du skal vel også behandle tredjegradsligningen?

Svar #7
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

har prøvet at gennemgå det, men går i såt.. har nemlig et eksempel her, jeg går i stå midt i eksemplet..
eksemplet lyder: Z^3=4+4i
jeg får r = kvdr. af 32
hvor den numeriske værdi af z, får jeg til 1,7818.
men herfra går jeg så i stå..

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Nu er jeg forvirret... Du har ikke gennemgået løsningen til tredjegradsligningen, men spørger om hjælp til at løse dem. Du har desuden heller ikke helt fat i den binome ligning.

Hvad vil du præcis have hjælp til?

Den binome ligning og tredjegradsligningen gribes ikke an på samme måde!

Svar #9
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

Jamen jeg er også selv forvirret.. Det er sent og er overtræt.. har svært ved at forstå løsningen til tredjegradsligning, har ikke brugt den før.. det er første gang jeg laver disse opgaver, har brug for hjælp til om hvordan jeg finder løsning til disse ligninger, men problemet er at jeg er forvirret over løsningen til tredjegradsligning, selvom det nok står klart..

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Okay... hvornår skal du bruge det?

Svar #11
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

helst nu, skal afleverer opgaverne imorgen..

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Okay... men det kommer til at tage lidt tid, så vær lidt tålmodig.

Svar #13
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

Jeg venter smilende tålmodigt.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Her er første opgave (binome):
http://peecee.dk/?id=17916

Svar #15
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

Jeg takker rigtig mange gange for denne hjælp.. Det er ikke til at glemme, har været en stor hjælp for mig..

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Anden opgave (tredjegrads):
http://peecee.dk/?id=17919

Svar #17
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

Jeg takker endnu mange gange, ville øsnke at jeg kunne gøre en tjeneste til gengæld..

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Tredje opgave (tredjegrads):
http://peecee.dk/?id=17922

Jeg tror det er rigtigt, men kunne helt få det til at passe, hverken med lommeregneren eller ved indsættelse. Kan ikke lige gennemskue hvad der går galt. Jeg kan på den anden side ikke se at jeg har lavet nogen fejl.

Læs det lige de tre ark igennem. Noget af det tekst der står mellem udregningerne passer vist ikke helt ind, da jeg har brugt en "skabelon" fra en tidligere opgave.

Svar #19
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

okay, det gør jeg lige..
ps. skal lige ha noget at spise, ser lige på den efter spisning..

Svar #20
21. december 2006 af Zaga (Slettet)

men er det alle tre opgaver du ikke kan få til at passe..? hmm.. skal lille amatør mig sidde og finde fejl i dine udregning, det vil kun tage et pr hundrede år ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.