Matematik

Vanskelig Differentiering

25. december 2006 af blockparty (Slettet)
Hejsa,

Sidder med en opgave jeg ikke kan løse.

Jeg har uploaded filen til en billede server, håber det er okay?

Synes det er mere overskuelig sådan.

http://www.fluii.dk/pic.asp?id=1609

Den første før pilen er den funktion der skal differentieres først til x. og så skal den også differentieres til y.

Den del efter pilen har jeg lavet, om der er jeg i tvivl om, om det er okay at skrive den om sådan før jeg differentiere den.

Håber nogen kan hjælpe.

På forhånd tak.

Svar #1
25. december 2006 af blockparty (Slettet)

Hvis folk ikke kan se billede så kommer den også her:

z= (x^ln2)^2*(9^3y+1)^y hvor jeg så har skrevet den om til:
(x^ln4)*(9^(3y^2+1y)

Svar #2
26. december 2006 af blockparty (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe?

Mangler der noget info eller?

Håber nogen kan hjælpe.

Svar #3
26. december 2006 af blockparty (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe?

Mangler der noget info eller?

Håber nogen kan hjælpe.

Svar #4
26. december 2006 af blockparty (Slettet)

BEklager dobbelt post.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Jeg går ud fra at du skal finde de partielle afledede til funktionen f(x,y)=(x^ln2)^2*(9^3y+1)^y... ?

Det er en smule svært at overskue. Har du ikke Maple eller Mathematica til hjælp?

Svar #6
26. december 2006 af blockparty (Slettet)

hej Peter

(x^ln2)^2*(9^3y+1)^y

denne skal differentieres en gang til x.

Denne samme(x^ln2)^2*(9^3y+1)^y skal også differenties i forhold til y.

Selve opgaven er partiel elasticitet.

Jeg har skrevet opgaven ind på mathtype, men har lidt svært ved at få billedet uploadet et ordentligt sted.

Var det bedre? eller er det noget andet der er uoverskueligt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Den er vel ikke speciel svær, men bare lidt svær at overskue.

Når du differentierer med hensyn til x, skal du behandle y som en konstant - og omvendt.

Det her er et udmærket sted til at uploade: http://www.peecee.dk/

Svar #8
26. december 2006 af blockparty (Slettet)

http://peecee.dk/?id=18683

Sådan. ved godt du siger. men er i tvivl om hvordan den skal differentieres. Ved godt hvordan man differentiere med hensyn til x og y.

Men kan ikke se hvordan denne skal differentieres. Er i tvivl om hvilke regler der skal bruges.

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2006 af momentum (Slettet)

http://peecee.dk/?id=18762

Svar #10
27. december 2006 af blockparty (Slettet)

hej momentum

tror du har glemt at (x^ln2) er opløftet til 2:

(x^ln2)^2

har jeg ret i at du har glemt det?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. december 2006 af momentum (Slettet)

#9:

Rettelse http://peecee.dk/?id=18829

#10:

(x^ln(2))^2 = x^(2*ln(2)) = x^ln(2^2) = x^ln(4)

Skriv et svar til: Vanskelig Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.