Kemi
kemisk ligevægt
25. december 2006 af
Roa (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave som læreren har lavet, men som jeg ik lig forstår, og gerne vil have forklaring på det tak:
Eddikesyre,CH3COOH, og ammoniumionen, NH4^+ er svage syrer med syrestyrkekonstanten, Ks, henholdsvis 1,8*10^-5M og 5,6*10^-10M.
a) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen
NH4^+ + CH3COO^- -> CH3COOH + NH3
(0,324-alfa) (0,324-alfa) alfa alfa
mit spørgsmål her er hvor kommer de 0,324 fra???
og så skriver han:
1,8*10^-5 = (([H^+]*[CH3COO^-])/[CH3COOH])
5,6*10^-10=(([H^+]*[NH3])/[NH4^+])
([CH3COOH]*[NH3]/[CH3COO^-]*[NH4^+])=((5,6*10^-10)/(1,8*10^-5))=3,11*10^-5
Det er også lig med (alfa^2)/(0,324-alfa)^2
Jeg har en opgave som læreren har lavet, men som jeg ik lig forstår, og gerne vil have forklaring på det tak:
Eddikesyre,CH3COOH, og ammoniumionen, NH4^+ er svage syrer med syrestyrkekonstanten, Ks, henholdsvis 1,8*10^-5M og 5,6*10^-10M.
a) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen
NH4^+ + CH3COO^- -> CH3COOH + NH3
(0,324-alfa) (0,324-alfa) alfa alfa
mit spørgsmål her er hvor kommer de 0,324 fra???
og så skriver han:
1,8*10^-5 = (([H^+]*[CH3COO^-])/[CH3COOH])
5,6*10^-10=(([H^+]*[NH3])/[NH4^+])
([CH3COOH]*[NH3]/[CH3COO^-]*[NH4^+])=((5,6*10^-10)/(1,8*10^-5))=3,11*10^-5
Det er også lig med (alfa^2)/(0,324-alfa)^2
Svar #2
29. december 2006 af sapiens (Slettet)
godt spørgsmål... er du sikker på at du har skrevet hele opgaven af ordret, og at det ikke er en del-opgave?
Svar #3
29. december 2006 af Roa (Slettet)
Ja, og det er en del-opgave som du kan se kun den første a´eren.
Svar #6
17. januar 2007 af Roa (Slettet)
Er der virkelig ik nogen der kan hjælp mig med den opgave???
Skriv et svar til: kemisk ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
