Matematik
Differentiering
26. december 2006 af
Fabianbm (Slettet)
Hej
Hvordan differentierer man funktionen
f(x) = -(1 / x^3) + (2 / x^2) -3x
Kan virkelig ikke finde ud af det, så håber I vil hjælpe.
Mvh
Fabian
Hvordan differentierer man funktionen
f(x) = -(1 / x^3) + (2 / x^2) -3x
Kan virkelig ikke finde ud af det, så håber I vil hjælpe.
Mvh
Fabian
Svar #1
26. december 2006 af Fabianbm (Slettet)
I må meget gerne tage mellemregninger med ;)
Mvh
Fabian
Mvh
Fabian
Svar #2
26. december 2006 af Madsst (Slettet)
Jeg tror måske det vil hjælpe dig lidt hvis du starter med at huske på at
f(x)-1/x^3+2/x^2-3x=-x^-3+2x^-2-3x og så bruger du reglen om hvis f(x)=x^a, så er f'(x)=ax^(a-1) og at hvis f(x)=g(x)+h(x), så er f'(x)=g'(x)+h'(x).
f(x)-1/x^3+2/x^2-3x=-x^-3+2x^-2-3x og så bruger du reglen om hvis f(x)=x^a, så er f'(x)=ax^(a-1) og at hvis f(x)=g(x)+h(x), så er f'(x)=g'(x)+h'(x).
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
