Matematik

isolering af c

28. december 2006 af rexden1
Hejsa er der nogen som kan hjælpe mig med at isolere c i følgende: a^2 = b^2 + c^2 – 2bc * cos(A)

- Rexden1

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2006 af ibibib (Slettet)

Det er jo en andengradsligning:
a^2 = b^2 + c^2 – 2bc * cos(A) <=>
0 = c^2 - 2bcos(A)·c + b^2 - a^2
Heraf fremgår at
"a" = 1
"b" = -2bcos(A)
"c" = b^2 - a^2
når du skal beregne diskriminanten.

Svar #2
28. december 2006 af rexden1

Men hvis jeg nu skulle isolere c, istedet for at løses den som 2. grads ligning ? hvordan skulle det så gøres ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2006 af ibibib (Slettet)

Det er det samme. Hvis du virkelig ønsker alle mellemregningerne skal du "bare" kopiere dit bevis for løsningsformlen til andengradsligningen.

Svar #4
28. december 2006 af rexden1

hmm... det forstår jeg ikke, hvad er det jeg skal kopiere ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Såfremt det er c i cosinusrelationen.

a^2 = b^2 + c^2 – 2bc * cos(A)

=>

c^2 = a^2 + b^2 – 2ab * cos(C)

=>

c = sqrt(a^2 + b^2 – 2ab * cos(C))

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2006 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=19357

Skriv et svar til: isolering af c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.