Matematik

TI-89 og stationære punkter

01. januar 2007 af Wolfsgruber (Slettet)
Kan TI-89 finde en funktions stationære punkter? Således at man bare skriver funktionen ind på TI-89, og den så selv viser de fundne punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2007 af mathon

...jeg ved ikke, hvad du mener med stationære punkter...

men
vist JA!

Svar #2
01. januar 2007 af Wolfsgruber (Slettet)

Hmm.. nej.. det var jeg bange for, for det er hvis ikke alle med A nivau som har om det.. Men det drejer sig om at finde f´x og f´y af en funktion, og derefter isolere den ene og sætte ind i den anden..

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2007 af mathon

...hvis det f. eks. drejer sig om at finde anden ordens 2. afledede af
f(x,y)=(x^2-x)(y^2-1)


definer først f(x,y) på TI89:

1) F4
2) Define
3) f(x,y)=(x^2-x)(y^2-1)
4)enter
5) 2nd d(
6) indsæt efter "d(" f(x,y),x,2)enter
hvis der skal differentieres med hensyn til x første gang og med hensyn til y anden gang
7) indsæt d(d(f(x,y),x),y) enter....

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2007 af sigmund (Slettet)

For et statinært punkt gælder, at gradienten er 0. Det/de stationære punkt/er findes således som løsning/er til ligningen

(f_x,f_y)=(0,0),

hvor f_x betegner den partielle afledte mht. x.

På en TI-89 kunne det gøres som følger:

1) f defineres,

2) f_x og f_y bestemmes,

3) det resulterende ligningssystem løses.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Rettelse til #4:

"3) det resulterende ligningssystem løses" rettes til "3) ligningssystemet (f_x,f_y)=(0,0) løses".

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Desuden har TI-89 nok maximize- og minimize-funktioner.

Skriv et svar til: TI-89 og stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.