Matematik
finde areal af trekant, vektorer og punkter
01. marts 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg skal finde et areal af en trekant hvor vi har denne information
I et koordinatsystem i planen er givet tre punkter A(1,-3), B(3,5) og C(5,-2)
jeg har lige regnet projektionen af VektorAC på VektorAB ud, men går ud fra det er irrelevant for denne opgave der lyder
Beregn arealet af trekant ABC. har på fornemmelsen det er ret let og jeg burde og kunne en formel til det, men kan ikke huske hvilken det er så jeg spørger
mit bud:
vilkårlig trekant: c^2=a^2+b^2-2ab*cosC
hvor længderne er defineret som længden af Vektorerne
eller noget derhenne ad, ved det ikke synes den går lidt død, help !
I et koordinatsystem i planen er givet tre punkter A(1,-3), B(3,5) og C(5,-2)
jeg har lige regnet projektionen af VektorAC på VektorAB ud, men går ud fra det er irrelevant for denne opgave der lyder
Beregn arealet af trekant ABC. har på fornemmelsen det er ret let og jeg burde og kunne en formel til det, men kan ikke huske hvilken det er så jeg spørger
mit bud:
vilkårlig trekant: c^2=a^2+b^2-2ab*cosC
hvor længderne er defineret som længden af Vektorerne
eller noget derhenne ad, ved det ikke synes den går lidt død, help !
Svar #1
01. marts 2007 af allan_sim
#0.
Du er på rette spor - når du har fundet vektorlængderne og den ene vinkel i trekanten, kan du benytte, at arealet kan findes ved
T = 0,5*a*b*sin(C)
hvor C er vinklen mellem siderne a og b.
Du er på rette spor - når du har fundet vektorlængderne og den ene vinkel i trekanten, kan du benytte, at arealet kan findes ved
T = 0,5*a*b*sin(C)
hvor C er vinklen mellem siderne a og b.
Skriv et svar til: finde areal af trekant, vektorer og punkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
