Matematik

Vektorers skæring

11. marts 2004 af lærling (Slettet)
har en opg. her. Jeg skal finde koordinaterne til skæringspunktet, mellem to vektorer. m:(1+2s,2s,3) n:(5-t,9+t,8+2t). har fundet frem til at s=(13/4) og t=(-5/2), men om det kan bruges til noget, det ved jeg ikke. jeg ved forresten heller ikke om det er rigtigt. Ved ikke helt hvordan det skal gøres. hjælp.....please

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Ehmm... Som jeg forstår opgaven er det vektorer i rummet? Hvis det er rigtigt bliver skæringspunktet nødt til at have 3 koordinater...

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2004 af Mille (Slettet)

Hej...

Hvis du har værdien for enten s eller t (hvilket du jo har her) skal du bare f.eks. sætte s ind i m's ligning, så har du skæringen. Enkelt! :o)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

haha - hov misforstod... :)

Svar #4
11. marts 2004 af lærling (Slettet)

jo tak :o), bare lige en ting til, kunne du svare mig på om s og t er de korrekte værdier jeg har fundet. jeg har bare stillet dem lig med hinanden, er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Hvis du finder linien n's ligning bliver det 2x+2y=2. Du kan så sætte m ind i og finde skæring til:
2(5-t)+2(9+t)=2

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hov - du skal så efter at have fundet t, selvfølgelig sætte det ind i n igen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2004 af Mille (Slettet)

Jeg får de samme værdier for s og t som dig, men hvis du sætter dem ind i ligningen bliver det ikke det samme, hvilket betyder linjerne ikke skærer hinanden...

Er du sikker på de skal skære hinanden? Lyder opgaven evt. på at du skal finde ud af om de skærer hinanden?
Og er det de korrekte tal?

Svar #8
11. marts 2004 af lærling (Slettet)

værdierne er korekt som jeg har oplyst. og opgaven siger de skærer hinanden. jeg fik skæringspunktet til at være (15/2,13/2,3).
Og det der med de ligninger der dem har slet ikke styr på endnu, vi er ikke kommet så langt. hvordan fandt du egentlig frem til den ligning, Mads?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Ja det er et godt spørgsmål... Det er mig der vrøvler :D Det må du altså undskylde. Linier har jo ikke en ligning i rummet :) Sad faktisk lige med en opgave lignende din og opdagede det. Ret flovt. Sry!!!!!

Skriv et svar til: Vektorers skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.