Kemi

pH i NaOH opløsning

06. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)
Hvordan finder man pH i 4 liter 0,175M NaOH opløsning?

mhv sune

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2007 af dnadan (Slettet)

Beregn først pOH for natrium hydroxdid vha. følgende formel:
OH=-log(Cb)
Når dette er gjort findes pH ved brug af formlen nedenunder:
14=pH+POH

Forresten så er volumen i dette tilfælde ligegyldig..

Svar #2
06. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

Hvad menes med Cb?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2007 af dnadan (Slettet)

den formelle koncentration af basen

Svar #4
06. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

pOH = -log(0,175) = 0,757
pH = 14-pOH = 13,2

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Ser rigtigt nok ud..:)
Og godt du, at du ikke lod dig forvire af mit manglende p i pOH:)

Svar #6
06. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

ok, mange tak for hjælpen så =)

jeg har et andet spørgsmål du måske kan hjælpe med.. jeg skal afstemme en fulstændig reaktion med strukturformler for 3-heptyn og Br2

link:
http://peecee.dk/?id=20595

Det er hvad jeg kom frem til, men jeg er ikke sikker på det.. og hvilket systematisk navn har det? hedder det tetrabromid-3-heptyn?

Svar #7
07. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

jeg starter lige en ny tråd med spørgsmålet i stedet =)

Skriv et svar til: pH i NaOH opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.