Matematik
Tangent til punkt
08. januar 2007 af
Hannibal den store (Slettet)
Jeg ville blive meget glad for at få at vide hvordan man griber denne opgave an?
"Find ligningen for tangenten i punktet (½,f(½)) til grafen for funktionen f(x)= x^2. "
På forhånd mange tak.
"Find ligningen for tangenten i punktet (½,f(½)) til grafen for funktionen f(x)= x^2. "
På forhånd mange tak.
Svar #1
08. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
tangenten i et punkt, x0,y0 er givet ved:
g(x) = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
Lur mig om dette ikke også står i din bog/formelsamling? (dovenskaben længe leve...).
//Sentinox
g(x) = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
Lur mig om dette ikke også står i din bog/formelsamling? (dovenskaben længe leve...).
//Sentinox
Svar #2
08. januar 2007 af piper (Slettet)
Tangenten er en ret linie så den opfylder
y = a*x+b
f'(1/2) er tangentens hældning.
Tangenten går gennem punktet (½,f(½)) så følgende må gælde:
f(½) = f'(½)*½+b
Når du har bestemt b opstiller du tangentens ligning.
y = a*x+b
f'(1/2) er tangentens hældning.
Tangenten går gennem punktet (½,f(½)) så følgende må gælde:
f(½) = f'(½)*½+b
Når du har bestemt b opstiller du tangentens ligning.
Skriv et svar til: Tangent til punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
