Matematik

At afkode en ligning

09. januar 2007 af Freud (Slettet)
Hej,
Jeg har denne opgave, som volder mig et par problemer. Jeg ville derfor høre om der eventuelt er nogle, som gider at se den igennem og hjælpe mig med det jeg ikke kan finde ud af?
Her kommer opgaven i hvert fald:

Angiv i hvert tilfælde en normalvektor for linjen og et punkt på linjen.

a) 3(x-2)-6(y-8)=0
Normalvektoren: (3,-6)
Punktet: (2,8)

b) -7(x+1)-(y+8)=0
Normalvektoren: (-7,-1)
Punktet: (-1,8)

c) 3x-8y+2=0
Normalvektoren: (3,2)
Punktet: (?) HJÆLP

d) y=3x-4
Normalvektoren: (?) HJÆLP
Punktet: (3,1)

På forhånd tak
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

a) Rigtig.

b) Punkt: (-1,-8), ellers rigtig.

c) Normalvektor (3,-8), punkt (0,1/4). Her indsætter jeg bare x=0 og finder y til 1/4

d) Normalvektor: (3,-1), punkt (0,-4). Det samme som c, med hensyn til punktet.

Svar #2
09. januar 2007 af Freud (Slettet)

Hej...
Jeg har lige et spørgsmål.

Når du eksempelvis vælger at sætte x=0 og finder y til 1/4 er det så HELT tilfældigt? Eller gør du dig et par overvejelser inden da?

Ellers, tusind tak for hjælpen
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Du kan indsætte et hvilket som helst x. Jeg valgte bare x=0 fordi det er nemt at regne med. I princippet er x=1000 lige så godt.

Svar #4
09. januar 2007 af Freud (Slettet)

Okay... Men hvordan får du helt præcist de (1/4) frem? Kunne du være sød, at vise det?

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

3x-8y+2=0

Heri indsættes x=0 =>

3*0-8y+2=0

-8y+2=0

8y=-2

y=-2/-8

y=1/4

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Der mangler et minus fora 8y=-2... Det rigtige er -8y=-2

Svar #7
09. januar 2007 af Freud (Slettet)

Fedest... Tusind tak for hjælpen... Nu er den i hvert fald feset godt og grundig ind :D

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: At afkode en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.