Matematik
ligning for graf's tangent
09. januar 2007 af
Citron (Slettet)
Hej.
Grafen for funktionen f(x)=x^2-6x+5, som skærer x-aksen i to punkter.
Jeg skal så bestemme ligninger for grafens tangenter i disse to punkter, jeg har fundet rødderen, som jeg har fået til x=1 og x=5, jeg skal så bruge t: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0), men synes jeg går lidt i stå der, jeg kan sagtens udregne f'(x0) på min lommeregner, det får jeg til -4, men ved så ikke hvordan jeg skal komme videre? Så hjælp modtages med kyshånd .
Til sidst skal jeg beregne koordinaterne til de to tangenters skæringspunkt, hvilket heller ikke siger mig noget..
På forhånd tak..
Grafen for funktionen f(x)=x^2-6x+5, som skærer x-aksen i to punkter.
Jeg skal så bestemme ligninger for grafens tangenter i disse to punkter, jeg har fundet rødderen, som jeg har fået til x=1 og x=5, jeg skal så bruge t: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0), men synes jeg går lidt i stå der, jeg kan sagtens udregne f'(x0) på min lommeregner, det får jeg til -4, men ved så ikke hvordan jeg skal komme videre? Så hjælp modtages med kyshånd .
Til sidst skal jeg beregne koordinaterne til de to tangenters skæringspunkt, hvilket heller ikke siger mig noget..
På forhånd tak..
Svar #1
09. januar 2007 af mathon
find f(1) og f(5)
og
f'(1) og f'(5)
hvorefter
y = f(1)+f'(1)(x-1) og y = f(5)+f'(5)(x-5)
og
f'(1) og f'(5)
hvorefter
y = f(1)+f'(1)(x-1) og y = f(5)+f'(5)(x-5)
Svar #3
09. januar 2007 af Citron (Slettet)
Mange tak. Synes stadig ikke jeg helt forstå det, men det hjalp en smule :)
Skriv et svar til: ligning for graf's tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
