Matematik
Bestem linjens stigningstal
09. januar 2007 af
Cumano (Slettet)
Hej Håber i kan hjælpe mig med den her. Kan simpelthen ikke huske hvordan man gør!GGr!
Opg : Om en linje oplyses at en x - tilvækst på 5 svarer til en y - tilvækst på 4. Bestem linjens stigningstal.
Håber nogen vil hjælpe mig. Den er en dræber ! ;D<'3
Opg : Om en linje oplyses at en x - tilvækst på 5 svarer til en y - tilvækst på 4. Bestem linjens stigningstal.
Håber nogen vil hjælpe mig. Den er en dræber ! ;D<'3
Svar #1
09. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Du har altså at når du går 4 enheder ud af x-aksen, stiger linjen med 5 enheder op ad y-aksen.
Hældningstallet, (eller hældningskoefficienten) er et udtryk for hvor mange enheder linien stiger op ad y-aksen, når du går en enhed ud af x-aksen.
Altså haves hældningen: a = 5/4
//Sentinox
Hældningstallet, (eller hældningskoefficienten) er et udtryk for hvor mange enheder linien stiger op ad y-aksen, når du går en enhed ud af x-aksen.
Altså haves hældningen: a = 5/4
//Sentinox
Svar #2
09. januar 2007 af Cumano (Slettet)
Taak For hjælpen.. ;D! Kanon forklaring! Fatter det meget bedre nu.
taak :D
taak :D
Svar #3
09. januar 2007 af McMaster (Slettet)
En lille læsefejl i #1 besvarelse. Så vidt jeg kan se, at er delta x= 5 og delta y= 4
Hældningen må derfor hedde 4/5.
Ellers er argumentationen i #1 rigtig.
Hældningen må derfor hedde 4/5.
Ellers er argumentationen i #1 rigtig.
Skriv et svar til: Bestem linjens stigningstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
