Fysik

Fysik - Lys/Bølger HURTIGT

10. januar 2007 af growern (Slettet)
Hej

Sidder og skal svarer på et spørgsmål, men er gået lidt i stå. Det er forholdsvis nemt, men en kammerat har taget min fysikbog.

Spørgsmålene er følg:

Mange antenner til radiomodtagere er kvartbølgeantenner, dvs. deres længde er ca. en kvart bølgelængde.
A) Hvor lang er en kvartbølgeantenne til modtagning på FM-Radio (100 MHz)?

B) Til AM-Radio (50 kHz) ?

En formel og forklaring til resultat vil jeg meget gerne have:)

Tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2007 af kleif

a)
Din frekvens er på: f = 1*10^6Hz

T=Bølgelængde=1/f=1/1.000.000Hz=1*10^(-6)

a)
Din frekvens er på: f = 50*10^3Hz

T=Bølgelængde=1/f=1/1.000.000Hz=50*10^(-3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2007 af kleif

Nu skal du bare huske, at lave dem om til en kvart bølgelængde.

Svar #3
10. januar 2007 af growern (Slettet)

Det er jo ikke noget resultat.
Skal have et resultat i Meter i a'ern.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2007 af kleif

((3×108 m/s)/4)/(100*10^6Hz) = 0,75m

((3×108 m/s)/4)/(50*10^3Hz) = 1500m

Er det sådan noget så?

Svar #5
10. januar 2007 af growern (Slettet)

Hvor får du (3×108 m/s) fra? 3 er det Hz ? hm..

Ja det er rigtigt det der! :)

Svar #6
10. januar 2007 af growern (Slettet)

Eller skulle nærmere spørge, hvad det er?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2007 af kleif

((3×108 m/s))/Frekvens = Det giver bølgelængden. Det er for radio bølger.

((3×108 m/s)/4)/Frekvens = Da det skal være den kvarte bølgelængde.



Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2007 af kleif

Hov da:

((3×10^8 m/s)/4)/(100*10^6Hz) = 0,75m

((3×10^8 m/s)/4)/(50*10^3Hz) = 1500m

Bare en detalje :o)

3×10^8 m/s er lysets hastighed

Svar #9
10. januar 2007 af growern (Slettet)

Jeg takker mange gange, nu lyser det hele mere op.

Skriv et svar til: Fysik - Lys/Bølger HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.