Matematik

Skæringspunkt....haster til i morgen

11. januar 2007 af Jelly (Slettet)
Hej

Linjerne m og n har parameterfremstillingerne

m: (x,y,z) = (1+2t, 2t, 3) og n:(x,y,z)=(5-t, 9+t, 8+2t)

Beregn skæringspunktet mellem m og n.

Hvordan gør man det? Håber på hints.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=21651

Svar #2
11. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Tusind tak mathon!

Har lige 3 spørgsmål ang. opgaven, som jeg ikke lige kan løse.

1.
Find en parameterfremstilling for den plan a (alfa), der indeholder linjerne m og n.

2.
Bestem tallet k, så punktet P(4k,k,0) ligger i a(alfa).

3.
Find en parameterfremstilling for skæringslinjen mellem a(alfa) og xy-planen.

Håber på hjælp, da jeg skal aflevere i morgen.

Håber på hints.

På forhånd tak!

Svar #3
11. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Nogle hints?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2007 af baloon (Slettet)

Vil meget gerne have hjælp til #2, da jeg skal aflevere i morgen.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2007 af ibibib (Slettet)

#2
1. krydsproduktet af linjernes retningsvektorer er planens normalvektor.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2007 af baloon (Slettet)

#5

dvs,

linje m har retningsvektoren (2,2,0)

linje n har retningsvektoren (-1,1,2)

Krydsproduktet bliver så

(2,2,0) x (-1,1,2) = (4,-4,4)

Hvad gør man nu?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2007 af mathon

Er du sikker på
disse

m: (x,y,z) = (1+2t, 2t, 3) og n:(x,y,z)=(5-t, 9+t, 8+2t)

er skrevet RIGTIGT?

Svar #8
11. januar 2007 af Jelly (Slettet)

#7
Ja de er skrevet rigtigt

Svar #9
11. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Håber du kan hjælpe mig Mathon, da opgaven skal afleveres i morgen.

På forhånd tak!

Skriv et svar til: Skæringspunkt....haster til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.