Matematik
tangenten i et punkt
11. januar 2007 af
razi (Slettet)
hey..
skal bestemme ved beregning ligningen for tangenten i det punkt, hvor grafen skærer y-aksen..
f(x) = sin x + cos x
nogen der kan hjælpe?
taaak på forhånd..
skal bestemme ved beregning ligningen for tangenten i det punkt, hvor grafen skærer y-aksen..
f(x) = sin x + cos x
nogen der kan hjælpe?
taaak på forhånd..
Svar #1
11. januar 2007 af Zaga (Slettet)
Skæring med y-aksen er x-værdien lige med nul..
for at finde y-værdien i punktet, y=f(0)=sin(0)+cos(0)=1.
dvs. at røringspunktet har koordinaterne (0,1)..
her bruger du tangentens ligning:
y=f(0)+f'(0)(x-0)
vil mene at det er sådan, hvis jeg ikke har taget fejl..
for at finde y-værdien i punktet, y=f(0)=sin(0)+cos(0)=1.
dvs. at røringspunktet har koordinaterne (0,1)..
her bruger du tangentens ligning:
y=f(0)+f'(0)(x-0)
vil mene at det er sådan, hvis jeg ikke har taget fejl..
Skriv et svar til: tangenten i et punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
