Matematik

Punkter på linjen

11. januar 2007 af Freud (Slettet)
Hej...
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg forstår ikke ret meget af den. Her kommer den:

Tegningen viser to linjer l og m med parameterfremstillingerne:

l: (x, y) = (1, 0) + t * (3,2)
m: (x, y) = (2,4) + t * (2,-1)

a) Marker på linjen de punkter, der svarer til parameterværdierne 0, 2 og -½.

b) På linjen m er der markeret tre punkter. Bestem for hvert punkt parameterværdien t.

På forhånd mange tak
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2007 af mathon

a)
l: (x, y) = (1, 0) + t * (3,2)

indsæt for t skiftevis 0, 2 og -½
og beregn koordinaterne.

hjælp til t=2

(x,y)=(1+3t,2t)=(1+3*2,2*2)=(7,4).......

b)
kan der ikke hjælpes med, da hjælperen ikke kan se markeringerne!

Svar #2
11. januar 2007 af Freud (Slettet)

Hej Mathon.
Kunne du ikke give et lidt mere dybdegående eksempel i opgave a?
Jeg kan virkelig ikke forstå hvad der foregår i det eksempel med t=2.

Tak
Freud


Svar #3
11. januar 2007 af Freud (Slettet)

Passer følgende udregninger til opgave a:

t = 0
l: (x, y) = (1, 0) + t * (3,2)
l: (x, y) = (1, 0) + 0 * (3,2) = (3,0)


t = 2
l: (x, y) = (1, 0) + t * (3,2)
l: (x, y) = (1, 0) + 2 * (3,2) = (9,0)


t = -½
l: (x, y) = (1, 0) + 0 * (3,2)
l: (x, y) = (1, 0) + -(½) * (3,2) = (1½,0)

Freud

Svar #4
11. januar 2007 af Freud (Slettet)

Kunne du ikke i opgave b fortælle fremgangsmåden?

De punkter der er tale om er følgende:

(6,2)

(2,4)

(-2,6)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af mathon

l: (x, y) = (1, 0) + t * (3,2)

t=0

(x, y) = (1, 0) +0 * (3,2)
(x, y) = (1, 0)

t=2
(x,y)=(1+3t,2t)=(1+3*2,2*2)=(7,4)

t = -(1/2)
(x, y) = (1, 0) - (1/2) * (3,2)

(x, y) = (1, 0) - (3/2,1)
(x, y) = (-(1/2), -1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22614


Skriv et svar til: Punkter på linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.