Matematik
Opstil Diff. ligning... korrekt?
13. januar 2007 af
viggojensens (Slettet)
Når fisk, der er forurenet med stoffet hexachlorbenzen, udsættes i rent vand, aftaler hexachlorbenzen-koncentrationen i fiskene med tiden. I en model betegner y hexachlorbenzen-koncentrationen til tiden t, og der gælder, at den hastighed, som y ændres med, er proportional med y. Proportionalitetsfaktoren kaldet -k, hvor k er et positivt tal. Tiden t måles i timer, og koncentrationen y måles i mikrogram pr. gram fedtvægt.
Jeg skal opstille en differentialligning, der beskriver, hvordan y ændrer sig som funktion af t.
Mit forslag er: y`=y*(-k)
Men mangler jeg ikke noget hvor tiden indgår?? eller hvad?
Jeg skal opstille en differentialligning, der beskriver, hvordan y ændrer sig som funktion af t.
Mit forslag er: y`=y*(-k)
Men mangler jeg ikke noget hvor tiden indgår?? eller hvad?
Svar #1
13. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Dit forslag er rigtigt: y'=-k*y. y' er ændringen i koncentrationen med tiden, y er koncentrationen til tiden t, mens k>0 er en proportionalitetskonstant.
Skriv et svar til: Opstil Diff. ligning... korrekt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
