Matematik
Ligning med potens....
13. januar 2007 af
Izabella (Slettet)
x^2 = 1/4
x = ??
På forhånd tak.
x = ??
På forhånd tak.
Svar #4
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
x^2 = 1/4
kvadratrod på begge sider
sqrt(x^2) = sqrt(1/4)
reducer venstre side
x = sqrt(1/4)
kvadratrod på begge sider
sqrt(x^2) = sqrt(1/4)
reducer venstre side
x = sqrt(1/4)
Svar #6
13. januar 2007 af Izabella (Slettet)
men hvordan regnes det på en "potensmåde", hvilke regl skal benyttes?
Svar #8
13. januar 2007 af Guruen (Slettet)
#6
Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med potensmåde..
Jeg forstår det som a du vil regne med potenser i stedet for kvadratrod..
det gælder at
sqrt(x)=x^(1/2)
Men resultatet bliver altså det samme.. :)
Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med potensmåde..
Jeg forstår det som a du vil regne med potenser i stedet for kvadratrod..
det gælder at
sqrt(x)=x^(1/2)
Men resultatet bliver altså det samme.. :)
Skriv et svar til: Ligning med potens....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
