Fysik
Hjælp til en opgave!!
14. januar 2007 af
maisam (Slettet)
Skal bruge hjælp til denne opgave. Må gerne besvares grundigt så jeg kan forstå det. :)
Et godstog på 700 ton kører med konstant hastighed. Pludselig brister en kobling, så nogle vogne, som tilsammen vejer 190 ton, frigøres. Med hvilken acceleration forsætter lokomotivet og de øvrige vogne, hvis trækkraften er uforandret og modstanden mod bevægelsen beløber sig til 0,8% af togets tyngde?
Et godstog på 700 ton kører med konstant hastighed. Pludselig brister en kobling, så nogle vogne, som tilsammen vejer 190 ton, frigøres. Med hvilken acceleration forsætter lokomotivet og de øvrige vogne, hvis trækkraften er uforandret og modstanden mod bevægelsen beløber sig til 0,8% af togets tyngde?
Svar #1
14. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at gøre dig klart hvilke kræfter der virker og, om den resulterende kraft (før tabet af vognene) er nul eller ej.
Dit problem er no, at du ikke kender hastigheden, men sæt denne til v i beregninger, og jeg er sikker på, at den udgår i ligningssystemet, når di regner videre.
Prøv at starte på opgaven og lad os se!
Dit problem er no, at du ikke kender hastigheden, men sæt denne til v i beregninger, og jeg er sikker på, at den udgår i ligningssystemet, når di regner videre.
Prøv at starte på opgaven og lad os se!
Svar #4
16. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Før du taber vognene er trækkraften = modstand mod bevægelse. Denne er opgivet til 0,8% af tyngden.
Trækkraften er da: F=700000 kg * 9,81 m/s^2 * 0,008 = 55.000 N
Når du har tabt 190 t reduceres modstanden, men trækkraften er stadig 55.000 N
Find den resulterende kraft og beregn accelerationen ud fra F=m*a
Trækkraften er da: F=700000 kg * 9,81 m/s^2 * 0,008 = 55.000 N
Når du har tabt 190 t reduceres modstanden, men trækkraften er stadig 55.000 N
Find den resulterende kraft og beregn accelerationen ud fra F=m*a
Skriv et svar til: Hjælp til en opgave!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
