Matematik
1. koordinat til røringspunkt for vendetanget. tjek plz :)
14. januar 2007 af
GuffeHamSelv (Slettet)
hey har ikke så meget erfaring med at regne røringspunkter ud for vendetangenter, så derfor vil jeg gerne lige have tjekket en opgave op. Opgaven lyder:
b) "Bestem 1.-koordinaten til røringspunktet for vendetangenten til grafen for f.
f(x) = x^3 - 5x^2 + 3x + 9
Jeg får resultatet af dette til 1,6667. Er det rigtigt? På forhånd tak :)
b) "Bestem 1.-koordinaten til røringspunktet for vendetangenten til grafen for f.
f(x) = x^3 - 5x^2 + 3x + 9
Jeg får resultatet af dette til 1,6667. Er det rigtigt? På forhånd tak :)
Svar #2
14. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Der er vandret vendetangent, når f'(x) = 0:
f'(x) = 3*x^2-10*x+3 = 0 =>
x = 3 v x = 1/3
I min verden er der altså to vandrette vendetangenter med ovenstående 1. koordinater.
Skriv evt. hele opgaveteksten (er der givet en definitionsmængde eller lignende?).
//Sentinox
f'(x) = 3*x^2-10*x+3 = 0 =>
x = 3 v x = 1/3
I min verden er der altså to vandrette vendetangenter med ovenstående 1. koordinater.
Skriv evt. hele opgaveteksten (er der givet en definitionsmængde eller lignende?).
//Sentinox
Svar #3
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)
#3 Du bytter om på vandrette tangenter og vendetangenter.
Svar #4
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)
For formel definition af vendetangentpunkt, se http://mathworld.wolfram.com/InflectionPoint.html .
I den konkrete opgave skal man således undersøge den anden afledte. Løses ligningen f''(x)=0, har vi en kandidat til et vendetangentpunkt. Kan vi ydermere vise, at f''(x+e) og f''(x-e) har modsat fortegn for en lille værdi af e, har vi vist, at løsningen til f''(x)=0 er et vendetangentpunkt.
Jeg går ud fra, at det er dette #0 og #1 har gjort.
* Vendetangentpunkt er det ord, som ordbogen.com bruger. På engelsk hedder det 'inflection point'.
I den konkrete opgave skal man således undersøge den anden afledte. Løses ligningen f''(x)=0, har vi en kandidat til et vendetangentpunkt. Kan vi ydermere vise, at f''(x+e) og f''(x-e) har modsat fortegn for en lille værdi af e, har vi vist, at løsningen til f''(x)=0 er et vendetangentpunkt.
Jeg går ud fra, at det er dette #0 og #1 har gjort.
* Vendetangentpunkt er det ord, som ordbogen.com bruger. På engelsk hedder det 'inflection point'.
Skriv et svar til: 1. koordinat til røringspunkt for vendetanget. tjek plz :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
