Matematik

differentiation af eksponentiel vækst

16. januar 2007 af numminummi (Slettet)
Hej!

Hvordan differentiere jeg funktionen

z(t)=20,3+61,4*0,884^t

til t=2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22649

Svar #2
16. januar 2007 af numminummi (Slettet)

mange tak for svaret, men er i tvivl om hvorfor, man lader 61,4 stå og ganger det ind til sidst?

Jeg prøvede med sætning 3 i min bog, der lød at eksponentialfunktionen f(x)=a^x er differentiabel med den afledede funktion f'(x)=a^x+lna?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2007 af mathon

f(x)=a^x er differentiabel med den afledede funktion f'(x)=a^x+lna

skal være

f(x)=a^x er differentiabel med den afledede funktion f'(x)=a^x*ln(a)

gange - ikke plus!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2007 af mathon

k*a^x, hvor k er en konstant

(k*a^x)'=k*(a^x)'

k*ln(a)*a^x

Skriv et svar til: differentiation af eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.