Matematik
Ligning
16. januar 2007 af
afsharkizi (Slettet)
Hejsa jeg kan ikke løse disse to ligniger en som ville være sød og hjælpe mig..
16+3(2x-1)=1
-(x-6)+5=3
-8= -12-(6-x)
16+3(2x-1)=1
-(x-6)+5=3
-8= -12-(6-x)
Svar #2
16. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
er der ikke 3?
Anyway... Du skal samle x'erne på den ene side og konstanterne på den anden side.
1)
16+3(2x-1)=1
16+6x-3=1
2)
-(x-6)+5=3
-x+6+5=3
3)
-8= -12-(6-x)
-8=-12-6+x
Prøv selv at lave dem færdige...
Anyway... Du skal samle x'erne på den ene side og konstanterne på den anden side.
1)
16+3(2x-1)=1
16+6x-3=1
2)
-(x-6)+5=3
-x+6+5=3
3)
-8= -12-(6-x)
-8=-12-6+x
Prøv selv at lave dem færdige...
Svar #3
16. januar 2007 af afsharkizi (Slettet)
man hvad skal jeg gøre efter det jeg fik også samme resultat jeg er verdens dårligste til lignign der for
Svar #4
16. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
Jeg prøver at gennemgå 1'eren grundigt for dig...
16+3(2x-1)=1
Gang 3 ind i parantesen:
16+6x-3=1
Træk 16 fra på begge sider:
16+6x-3-16=1-16
6x-3=-15
Læg 3 til på begge sider:
6x-3+3=-15+3
6x=-12
Divider med 6 på begge sider:
6x/6=-12/6
x=-2
16+3(2x-1)=1
Gang 3 ind i parantesen:
16+6x-3=1
Træk 16 fra på begge sider:
16+6x-3-16=1-16
6x-3=-15
Læg 3 til på begge sider:
6x-3+3=-15+3
6x=-12
Divider med 6 på begge sider:
6x/6=-12/6
x=-2
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
