Matematik

Små opgaver - forstå?

17. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med at løse disse opgaver - sidder helt fast?

I ABCD er |AB|= 241, |BC|= 409, |CD|=424, B=133 grader og C= 82 grader. Bestem firkantens resterende stykker.

Opgave 2:

To retlinjede veje fører fra et vejkryds i Blommehus til de to byer Æblested og Pærekøbing. Beregn afstanden mellem Æblested fra Blommehus er henholdsvis 2,5 og 1,8 km og vinklen mellem vejene i Blommehus er 115 grader. Lav en skitse af situationen og angiv resultatet i km med 1 decimal.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af simon-b (Slettet)

Du kan løse begge opgaver med cosinusrelationerne
a^2 = b^2 + c^2 - 2*b*c*cos(A)

I den første kan du finde |AC| med |AB|, |BC| og vinkel B. Derefter kan du finde |AD| med |AC|, |CD| og vinkel C.

I den anden gør du bare det samme som i den første.

Svar #2
17. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Hvordan i opgave to - kan ikke se hvordan det skal se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af simon-b (Slettet)

du tegner bare en trekant a=2,5 b=1,8 c=? vinkel C=115

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
"Beregn afstanden mellem Æblested fra Blommehus er henholdsvis 2,5 og 1,8 km og vinklen mellem vejene i Blommehus er 115 grader." ?!?

Lyder lidt nonsens.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Jah, selvfølgelig. Til at finde c benyttes igen cosinusrelationen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2007 af simon-b (Slettet)

Jep

Svar #7
17. januar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#3,4,5,6:

Hvad for i resultaterne til?

Skriv et svar til: Små opgaver - forstå?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.