Matematik
Funktioner
21. januar 2007 af
Tonni-lindholmer (Slettet)
En eksponentiel funktion g(x) er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne (1,9) og (5,4).
1) Bestem en forskrift for g(x).
- Dette gør jeg ved, at sige x2-x1'nte i y2/y1 ikke?
Jeg har fået a til at give: 0,039003.
Og jeg har fået b til at give: 25,6391, fordi jeg divideret med punktet 1.
Forskriften er altså så: g(x)=25,6391*0,039003^x
Er dette korrekt?
2) Beregn g(4)
- Hvordan gør jeg dette?
3) Find ved hjælp af grafen værdien for x, der giver funktionsværdien g(x)=8,6
- Hvordan gør jeg dette?
4) Find, hvor meget x skal vokse med for at funktionsværdien halveres.
- Hvordan gør jeg dette?
Jeg håber der nogen, som vil hjælpe mig lidt.
1) Bestem en forskrift for g(x).
- Dette gør jeg ved, at sige x2-x1'nte i y2/y1 ikke?
Jeg har fået a til at give: 0,039003.
Og jeg har fået b til at give: 25,6391, fordi jeg divideret med punktet 1.
Forskriften er altså så: g(x)=25,6391*0,039003^x
Er dette korrekt?
2) Beregn g(4)
- Hvordan gør jeg dette?
3) Find ved hjælp af grafen værdien for x, der giver funktionsværdien g(x)=8,6
- Hvordan gør jeg dette?
4) Find, hvor meget x skal vokse med for at funktionsværdien halveres.
- Hvordan gør jeg dette?
Jeg håber der nogen, som vil hjælpe mig lidt.
Svar #1
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)
en eksponentiel funktion er givet ved f(x)=b*a^x, når du kender f(1)=9 og f(5)=4, skal du bare indsætte og isolere, så kan du nemlig finde værdierne til både a og b og forskriften for g(x) er bestemt.Du skulle gerne få f(x)=11,0227*0,816497^x
Svar #2
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)
#1 Okay, tak for hjælpen. Jeg prøver lige at regne på det.
Men vil du ikke også være sød at hjælpe mig med opg. 2+3+4?
Men vil du ikke også være sød at hjælpe mig med opg. 2+3+4?
Svar #3
21. januar 2007 af chrissertina (Slettet)
2)
Sæt 4 ind på x's plads i udtrykket.
3)
Sæt g(x) lig 8,6 og isoler x.
4)
Brug halveringskonstanten. Ellers kan du aflæse på grafen. Det første er dog mest nøjagtigt.
Du må jo spørge, hvis der er noget du ikke forstår.
Sæt 4 ind på x's plads i udtrykket.
3)
Sæt g(x) lig 8,6 og isoler x.
4)
Brug halveringskonstanten. Ellers kan du aflæse på grafen. Det første er dog mest nøjagtigt.
Du må jo spørge, hvis der er noget du ikke forstår.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
