Matematik
Ligebenet trekant?
22. januar 2007 af
mkit (Slettet)
I en ligebenet trekant er vinklerne ved grundlinjen 11° større end vinklen i spidsen. Beregn trekantens vinkler.
Hvordan gør man det?
Hvordan gør man det?
Svar #1
22. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
Du kan opstille en ligning. Den samlede vinkelsum for de 3 vinkler er 180 grader.
Kald eksempelvis topvinklen for x.
180° = x + (x + 11°) + (x + 11°)
180° = x + x + 11° + x + 11°
180° = 3x + 22°
158° = 3x
x = 158°/3
Du har du isoleret x, og derved fundet topvinklen. For at finde "grundlinje-vinklerne" lægger du så bare 11° til.
Kald eksempelvis topvinklen for x.
180° = x + (x + 11°) + (x + 11°)
180° = x + x + 11° + x + 11°
180° = 3x + 22°
158° = 3x
x = 158°/3
Du har du isoleret x, og derved fundet topvinklen. For at finde "grundlinje-vinklerne" lægger du så bare 11° til.
Skriv et svar til: Ligebenet trekant?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
