Fysik
tryk
23. januar 2007 af
numsesparker (Slettet)
hvad er det normale atmosfærinske tryk, og er der nogen der har et link til lufts densitet ved forskellige temperature??
på forhånd tak..:P
på forhånd tak..:P
Svar #1
23. januar 2007 af eleka (Slettet)
http://resources.yesican-science.ca/lpdd/g08/lp/density.gif
Det normale tryk er 1 atm = 101,325 kPa
Det normale tryk er 1 atm = 101,325 kPa
Svar #2
23. januar 2007 af mathon
normaltryk 101325_N/m^2=101325_Pa =1013,25hPa = 1 atm = 760 mm Hg_tryk
ved standardbetingelser er atmosfærisk lufts densitet 0,001293_g/mL - men denne varierer med tryk og temperatur.
fra p*V=n*R*T fås
p*V=(m/M)*R*T
p=(m/V)*R*T/M
p=rho*R*T/M, hvor rho er densiteten
rho=(p*M)/(R*T)
ved standardbetingelser er atmosfærisk lufts densitet 0,001293_g/mL - men denne varierer med tryk og temperatur.
fra p*V=n*R*T fås
p*V=(m/M)*R*T
p=(m/V)*R*T/M
p=rho*R*T/M, hvor rho er densiteten
rho=(p*M)/(R*T)
Skriv et svar til: tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
