Matematik

areal

23. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Jeg har en femkant, kan man godt måle omkredsen, og så finde arealet?

Eller kan man "bevise" ud fra omkredsen at arealet er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hvis det er en regulær femkant - dvs. en hvor alle fem sider er lige lange, og de fem indre vinkler er lige store - kan du ud fra sidelængden beregne arealet.

Hvis det er bare en tilfældig femkant kan du ud fra omkredsen ikke sige noget om arealet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2007 af Astridtm (Slettet)

Arealet er længden ganget med højden...

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2007 af Astridtm (Slettet)

Hov.. undskyld.. læste forkert ;)

Svar #4
23. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)

hvis I har omkredsen af en firkant: 163
Hvon ville i så finde arealet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2007 af Duffy

Hvilken form har den bemeldte firkont. Kvadrat? Rektangel? Trapez? Andet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2007 af JesperJuul (Slettet)

Er det en regulær femkant kan, ellers ikke.

"hvis I har omkredsen af en firkant: 163
Hvon ville i så finde arealet?"
Ville jeg heller ikke, for det har alt at gøre med formen. F.eks.:

Et kvadrat med sidelænge på 20 har en omkreds på 80 og et areal på 20 * 20 = 400...
Et rektangel med en side på 10 og en anden på 20 vil også have omkredsen 80 (30*2+10*2), men et areal på 10 * 30 = 300.
Altså har formen en stor betydning!
Ved du at firkanten er et kvadrat kan arealet findes ved T = (O/4)^2... En lignende formel kan laves for alle n-kanter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2007 af JesperJuul (Slettet)

* regulære n-kanter
(og desuden, kommer formlen nok ikke helt til at ligne...)

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2010 af SiM0NE (Slettet)

goddav.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2010 af SiM0NE (Slettet)

goddav. du er en badasssss


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.