Fysik
Tværsnitsareal og fart
24. januar 2007 af
PixelDub (Slettet)
Jeg er igang med at skrive en studieretningsopgave vedr. mekanik bevægelse med luftmodstand. Og der er vist gået noget kuks i sammenhængen mellem tværsnitsarealet på papirbageformene og så farten.
Lille 0,14g (diameter = 5,5cm)
1,168m/s og den falder fra 2m
Mellem 0,26g (diameter = 6,5)
1,414m/s og den falder fra 2m
Stor 0,46g (diameter =10,0cm)
1,094m/s og den falder fra 2m
Det er den i midten der volder problemerne. Men kan vi ikke godt blive enige om at jo større tværsnitsarealet er jo langsomere falder papirbageformen, for så kan jeg vel godt justere lidt på mine tal?
// pixelDUB
Lille 0,14g (diameter = 5,5cm)
1,168m/s og den falder fra 2m
Mellem 0,26g (diameter = 6,5)
1,414m/s og den falder fra 2m
Stor 0,46g (diameter =10,0cm)
1,094m/s og den falder fra 2m
Det er den i midten der volder problemerne. Men kan vi ikke godt blive enige om at jo større tværsnitsarealet er jo langsomere falder papirbageformen, for så kan jeg vel godt justere lidt på mine tal?
// pixelDUB
Skriv et svar til: Tværsnitsareal og fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
